- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul a aprobat ajutorul special pentru Siria. A fost publicată lista ajutoarelor trimise de români

09 Feb, 13:19 • Bumbeneci Diana
Ajutorul pentru Siria a fost aprobat de Executivul condus de Nicolae Ciucă. România va acorda asistență internațională în urma solicitării Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.
Guvernul a aprobat ajutorul special pentru Siria. A fost publicată lista ajutoarelor trimise de români

CNSU a aprobat, joi, ajutorul pentru Siria prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională. Este vorba despre sprijin cu paturi, corturi, saltele, pături, saci de dormit, căciuli, costume vătuite, precum și conserve din legume.

România trimite ajutoare în Siria

Guvernul anunță că este necesar un ajutor enorm pentru sirieni, în condițiile în care cutremurul din Turcia a zdrobit locuințe întregi, a luat mii de vieți și a lăsat fără casă zeci de mii de oameni. Pentru a nu muri în frig, sirienii și turcii au mare nevoie de ajutor din partea tuturor țărilor.

Citește și: Iadul, descris de un turc. Și-a construit afacerea, de la zero, în România, dar acum s-a dus să își caute familia printre dărâmăturile produse de cutremur

Ajutor pentru Siria, în urma cutremurului din Turcia
Ajutor pentru Siria, în urma cutremurului din Turcia

„Dată fiind situația generată de cutremurul produs în data de 6 februarie 2023, în Siria, respectiv, solicitarea Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională, în urma consultării cu președintele României, Klaus Iohannis, astăzi, 9.02.2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, hotărârea nou adoptată urmărind de o manieră prioritară sprijinirea Republicii Arabe Siriene, prin -bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte dar și produse alimentare, conserve”, anunță Guvernul.

Conform anexei, ajutoarele constau, printre altele, în corturi, paturi, saltele, pături, saci de dormit, căciuli, costume vătuite, precum și conserve din legume. Turcia și Siria au mare nevoie de ajutorul tuturor statelor, din cauza dezastrelor provocate de cutremurele majore de peste 7,7 grade pe scara Richter, dar și de cele aproximativ 300 de replici. În total, peste 16.000 de oameni și-au pierdut viața, iar bilanțul victimelor crește de la o zi la alta.

„Acestea vor puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale. Detaliile privind efectuarea transportului materialelor se stabilesc între Departamentul pentru Situații de Urgență și Comisia Europeană iar transportul se realizează pe cale aeriană cu sprijinul logistic al Ministerului Apărării Naționale sau din alte surse, în funcție de necesități”, se arată în finalul comunicatului.

Citește și: Turcia este lovită de al doilea cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult