- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă alimentară. Toți românii care au cumpărat ciocolată trebuie să o returneze

25 Jan, 11:22 • Bumbeneci Diana
ANSVSA a lansat o nouă alertă alimentară! Românii care au cumpărat anumită ciocolată trebuie să o returneze, deoarece este periculoasă.
Alertă alimentară. Toți românii care au cumpărat ciocolată trebuie să o returneze

Reprezentanții Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au lansat o nouă alertă alimentară pentru români. Două loturi de figurine de ciocolată cu lapte au fost retrase din hipermarketurile Cora. S-a luat această decizie, deoarece acest sortiment de ciocolată ar putea conţine bucăţi de metal. Clienții care au achiziționat aceste produse trebuie să le înapoieze.

Ciocolată periculoasă pentru organismul uman

Conform ANSVSA, în urma unei suspiciuni de contaminare cu corp străin de natură metalică, SC Firenze Com S.R.L a anunțat că se aplică retragerea de la comercializare şi de la clienţi a unor loturi de figurine de Crăciun din ciocalată fină cu lapte, produse de Heilemann & Viba, Germania. Figurinele retrase au 100 de grame, respectiv 10 grame. Cel mai grav este că românii sigur au consumat ciocolata de mult, asta deoarece lotul este scos la vânzare de mai mult timp.

Ai mai putea citi: România face parte din topul țărilor care importă produse chimice din Turcia! Ce alte state mai depind de turci

Ciocolată
Ciocolată

Persoanele care au cumpărat aceste produse, vândute în hipermarketurile Cora, trebuie să nu le consume şi să le returneze magazinului până în 10 februarie, în baza bonului fiscal.

După cum se știe, ciocolata este un produs alimentar obținut dintr-un amestec de cacao, lapte de cocos, zahăr, uneori lapte și unele arome specifice. Ciocolata este servită, de obicei, sub formă de tabletă, baton, praline, înghețată sau alte produse de cofetărie și, cu cât este mai naturală, cu atât are un gust mai bun. Cu toate acestea însă, producătorii de ciocolată au început să adauge fel și fel de ingrediente care, în timp, devin periculoase pentru organismul uman.

Ai mai putea citi și: Facturile uriașe la energie închid cinematografele din România. Angajații rămân fără locuri de muncă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult