- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de călătorie pentru Franța! Ministerul de Externe face apel la români

01 Aug, 20:49 • Bumbeneci Diana
Din cauza vremii instabile, tot mai multe alerte de călătorie sunt emise de Ministerul de Externe. În această seară, MAE a emis alertă pentru Franța.
Alertă de călătorie pentru Franța! Ministerul de Externe face apel la români

Ministerul Afacerilor Externe a emis marți o atenționare de călătorie pentru Franța, unde sunt prognozate de miercuri până vineri furtuni și intensificări ale vântului, se arată într-un comunicat oficial al instituției.

O nouă alertă de călătorie pentru Franța

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că, pentru perioada 2 – 4 august 2023, autoritățile locale au anunțat furtună puternică în nordul Franței și, în special, pe Canalul Mânecii.

În contextul mareelor ​​înalte, multe plaje vor arbora steagul roșu din cauza valurilor foarte înalte. Se așteaptă rafale de 100 km/h de-a lungul Canalului Mânecii și valuri de 8 m în largul Bretaniei.

În după-amiaza zilei de 2 august 2023, furtuna va afecta coasta Normandiei, cu rafale apropiate de 100 km/h. Vântul va atinge 80 km/h în regiunea Pays de la Loire până la nordul bazinului parizian.

Vezi și: Alertă de călătorie pentru românii care pleacă în concediu! Ministerul de Externe a emis o nouă avertizare

Alertă de călătorie pentru Franța
Alertă de călătorie pentru Franța

Pe mare, situația se va deteriora brusc, fiind așteptate valuri de aproape 8 metri pe Canalul de Vest și de până la 4 metri pe litoralul atlantic.

Tot în acest context, MAE recomandă cetățenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situația existentă atât pe traseu, cât și la destinație și să evite deplasarea în zonele în care există astfel de fenomene.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetățenilor români care călătoresc în străinătate aplicaţia pentru telefoane mobile inteligente „Călătoreşte în siguranţă”. Aplicaţia se înscrie în strategia MAE de diversificare a serviciilor consulare şi a mijloacelor de comunicare cu cetăţenii români.

„Călătoreşte în siguranţă” permite cetățenilor români:

  • să afle informaţii despre ţara de destinaţie: condiţii, recomandări şi alerte de călătorie, misiuni diplomatice româneşti în ţara în care călătoresc;
  • să poate fi alertați în cazul în care apar situații speciale în țara în care se află;
  • să poată alerta cea mai apropiată misiune a României în caz de urgență;
  • să afle rapid care sunt procedurile în cazul unor incidente (accident, îmbolnăvire, pierdere de acte etc.) sau alte informaţii utile.

Vezi și: Noi orașe adăugate pe harta dezvoltatorilor de spații de retail în 2023. Ce zone din România au cucerit piața

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult