- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzi mai mari de la ANAF. Inspectorii pot stabili un plan de sume suplimentare pentru firmele pe care le controlează

28 Aug, 09:26 • Lupu Alexandra
Inspectorii ANAF au plan de sume suplimentare care poate fi stabilit firmelor pe care le controlează. Iată mai multe informații.
Amenzi mai mari de la ANAF. Inspectorii pot stabili un plan de sume suplimentare pentru firmele pe care le controlează

Lovitură pentru români! Inspectorii ANAF pot întocmi un plan de sume suplimentare pentru firmele pe care le controlează, informează profit.ro.

Amenzi mai mari de la ANAF

Se pare că planul de bani luați suplimentar de la firme în urma inspecțiilor fiscale derulate de inspectorii ANAF nu este un mit. Documentul obținut și prezentat de sursa citată arată că un inspector nu are obiective de atins doar în ceea ce privește numărul de controale, ci și în privința sumelor pe care trebuie să le aplice suplimentar firmelor pe care le controlează. Dacă inspectorul nu stabilește sume suplimentare suficiente încât să-și facă planul, poate pica evaluarea făcută de conducere.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Toți șoferii români trebuie să știe asta! Se dau amenzi uriașe pentru cei care nu respectă legislația rutieră

Sursa citată a confirmat cu persoane din interiorul ANAF utilizarea unui astfel de tip de raport la nivelul agenției. Sumele pot fi diferite, în funcție de administrație, direcție, serviciu și așa mai departe. Într-un caz, inspectorul evaluat a trebuit să stabilească suplimentar 866.667 lei ca sume suplimentare în urma inspecțiilor fiscale la firme, încă 100.000 de lei sume suplimentare în urma verificărilor documentare și să diminueze pierderile fiscale în total cu 200.000 de lei.

ANAF are probleme tot mai mari în ceea ce privește colectarea veniturilor. Agenția a colectat în iunie 2023 mai puțin decât prevede planul stabilit de către Ministerul de Finanțe pentru asigurarea veniturilor în acest an. În primele 6 luni, ANAF a transmis că a colectat 185.51 miliarde de lei. Suma este cu 10.3 miliarde de lei mai mică față de 195.82 miliarde de lei. Totodată, veniturile colectate au fost de 36.84 miliarde de lei, în timp ce ținta inițială era de 38.88 miliarde de lei.

ANAF
ANAF

Veniturile colectate de ANAF reprezintă cea mai mare parte a veniturilor de la buget. Lunile iunie și iulie sunt cele cu un plan mare de încasări de la ANAF. Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, a declarat recent la B1 TV că deficitul bugetar a ajuns la 2.44% din PIB, adică 40 de miliarde de lei.

Vezi și: Amenzi uriașe dacă îți abandonezi câinele. Un astfel de gest te poate lăsa fără bani în buzunare