- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Analiză. Care sunt cele mai bune luni pentru a vinde sau închiria un apartament. Te poți îmbogăți în această perioadă!

16 Jul, 18:20 • Lupu Alexandra
Cele mai bune luni pentru vânzarea sau închirierea unui apartament. lată care sunt rezultatele unei analize recente.
Analiză. Care sunt cele mai bune luni pentru a vinde sau închiria un apartament. Te poți îmbogăți în această perioadă!

Te interesează să vinzi sau să închiriezi un apartament? O analiză recentă arată care sunt cele mai bune luni pentru a face acest lucru, informează dcnews.ro.

În ce luni poți face bani dintr-un apartament

Lunile ianuarie și august sunt cele mai populare pentru vânzarea unui apartament. Pe de altă parte, dacă vorbim despre închiriere, se pare că august și septembrie sunt cele mai bune luni, arată analiza efectuată de storia.ro. Analiza a avut în vedere numărul de contactări pe anunț într-o lună, raportat la ultimii trei ani de zile.

Ianuarie a fost cea mai bună lună pentru locuințele de vânzare, generând cu 25% mai multe contactări față de medie la anunțurile cu case și cu 29% mai multe contactări la cele cu apartamente.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: CUTREMUR pe piața imobiliară! Prețurile locuințelor și ale chiriilor au făcut gaură în buzunarele românilor

Pe de altă parte, in august s-au efectuat cu 16% mai multe contactări față de medie pentru apartamente și cu 12% mai multe pentru case. Alte luni care au înregistrat rezultate bune sunt martie (+12% pentru case, +11% pentru apartamente) și februarie (+11% atât pentru apartamente, cât și pentru case). La polul opus, lunile octombrie, noiembrie și decembrie au înregistrat cele mai puține contactări.

Cele mai bune luni pentru a închiria un apartament sunt august și septembrie. În ceea ce privește casele de închiriat, cele mai multe contactări au fost în luna iunie (+46%), august (+34%), mai (+31%) și iulie (+26%). La polul opus, cele mai slabe rezultate au fost identificate în februarie și decembrie (case și apartamente). În cele din urmă, luna aprilie este considerată cea mai slabă lună pentru apartamentele de închiriat.

Apartament
Apartament

”Datele noastre ne confirmă că există sezonalitate diferită între segmentele de închirieri și de vânzări, dar și unele mici diferențe între tipurile de proprietăți. Raportat la ultimii trei ani, recomandăm celor care doresc să tranzacționeze o proprietate să nu rateze lunile de la început de an sau cele de vară, atunci având cele mai mari șanse să vândă sau să închirieze rapid. Aceste date însă nu înseamnă că nu ar trebui să punem anunț într-o altă perioadă din an, nevoia locativă există și ea se transformă în interacțiuni pe platformele imobiliare în orice lună din an”, a declarat Monica Dudău, Marketing Manager Storia.ro & OLX Imobiliare.

Dacă vorbim despre vânzarea terenurilor, se pare că cele mai multe contactări s-au identificat în ianuarie (+35% față de medie), martie (+24%), februarie (+23%) și august (+18%). Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate în iunie (-5% față de medie), noiembrie (-6%) și decembrie (-9%).

Citește și despre următorul subiect: Preţurile locuinţelor scad în cel mai rapid ritm din ultimul deceniu. Piața imobiliară din Marea Britanie este în pericol