- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Angajații din România beneficiază de săptămâna de lucru de 4 zile. Tot mai multe companii testează programul. Expert HR: „Totul ține de flexibilitate”

14 Jul, 23:46 • Lupu Alexandra
Tot mai multe companii din România testează săptămâna de lucru de 4 zile. Iată care este părerea unui expert HR.
Angajații din România beneficiază de săptămâna de lucru de 4 zile. Tot mai multe companii testează programul. Expert HR: „Totul ține de flexibilitate”

Săptămâna de lucru de 4 zile este un concept tot mai testat în companiile din România, informează alephnews.ro. Se pare că programul devine o opțiune tot mai populară în mediul de afaceri, tocmai pentru că aduce multe avantaje.

Companiile testează un nou program de lucru

Oana Botolan, expert HR, a vorbit la Aleph News despre această opțiune de lucru. Ea a relatat că programul de 4 zile pe săptămână este un concept testat în multe companii din România, dar cu toate acestea, nu este ceva ce se poate aplica în orice societate sau în orice echipă de muncă. Bolotan menționează că viitorul este flexibil, tocmai de aceea, angajații pot ajunge în punctul în care să aibă de ales: fie lucrează 4 zile pe săptămână, fie muncesc 5, așa cum se întâmplă în general.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: McDonald’s, cel mai bun loc de muncă din România în 2023. Compania devine angajator de top în țara noastră

„Pentru România procentul de companii care oferă opțiunea de lucru de patru zile este foarte mic, nu este ceva se poate aplica în orice companie, în orice echipă.

Viitorul este flexibil, ceea ce presupune ca într-o companie să fie să fie posibil ca unii colegi să lucreze patru zile pe săptămână, alți colegi să lucreze cinci zile pe săptămână, fiecare să poată să își aleagă ceea ce este potrivește”, a spus Botolan.

Angajați
Angajați

Expertul în HR menționează că productivitatea poate fi influențată pozitiv de programul de lucru de 4 zile pe săptămână, în măsura în care lucrurile sunt foarte bine puse la punct în cadrul companiilor, pentru funcțiile respective. Botolan relatează că există semne și indicatori de performanță clari. Totodată, ea spune că programul ține de flexibilitate și de a le oferi angajaților posibilitatea de a alege ce program să aibă și de a-și organiza timpul așa cum li se potrivește.

„În cazul în care există rezultate foarte clar așteptate, există sisteme și indicatori de performanță clari. Dacă acest indicator de performanță poate fi livrate în patru zile pe săptămână, cu număr mai mare de oră de lucru pe zi atunci lucrurile pot funcționa perfect. Totul ține de flexibilitate și de a da oamenilor posibilitatea să aleagă și să și facă programul de muncă exact așa cum li se potrivește”, declară Oana Botolan, expert HR, pentru Aleph News.

Vezi și: Cât mai câștigă un tehnician dentar în 2023. Locurile în care sunt disponibile astfel de locuri de muncă