- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anumite electrocasnice vor fi interzise de UE. Când intră în vigoare măsura radicală

02 Feb, 15:06 • Bumbeneci Diana
UE le va interzice românilor să mai aibă aceste electrocasnice în case. Când intră în vigoare măsurile luate.
Anumite electrocasnice vor fi interzise de UE. Când intră în vigoare măsura radicală

Uniunea Europeană a decis interzicerea frigiderelor și aparatelor de aer condiționat pentru a proteja clima. În context este vorba despre folosirea aparatelor electrocasnice care funcționează pe bază de freon. De asemenea, aparatele care folosesc gaze fluorurate, cum ar fi frigiderele și sistemele de aer condiționat, vor trebui înlocuite conform noilor reglementări.

Anumite electrocasnice vor fi interzise de UE

Parlamentul European a hotărât limitarea emisiilor de gaze fluorate dăunătoare pentru climă. Începând cu anul 2050, niciunul dintre gazele fluorurate utilizate în prezent în frigidere, sisteme de aer condiționat sau pompe de căldură nu va mai fi permis, iar vânzarea produselor care conțin gaze fluorate ca agenți frigorifici va fi interzisă. Consiliul European și Parlamentul European au ajuns la un acord provizoriu privind noile reguli pentru eliminarea treptată a gazelor fluorurate și a substanțelor care contribuie la încălzirea globală și epuizează stratul de ozon, la începutul lunii octombrie.

Vezi și: Ajutorul de șomaj în 2024. De ce acte ai nevoie ca să beneficiezi de sprijin

electrocasnice
electrocasnice

Decizia din 16 ianuarie nu reprezintă o surpriză și este de o importanță majoră. Gazele F, folosite ca agenți de răcire artificiali în frigidere, congelatoare, aparate de aer condiționat și pompe de căldură, vor deveni interzise. Aceste substanțe conțin adesea gaze per- și polifluorocarbon. Potrivit acordului, impactul gazelor fluorurate asupra încălzirii globale este de câteva sute de mii de ori mai puternic decât dioxidul de carbon, acestea fiind considerate toxice și greu de descompus. Susținătorii interdicției afirmă, de asemenea, că există alternative la pompele de căldură și dispozitivele similare care folosesc substanțe naturale.

Interzicerea frigiderelor și aparatelor de aer condiționat face parte din obiectivele UE în materie de climă. Uniunea Europeană interzice acele frigidere și aparate de aer condiționat care utilizează freon. Comisia Europeană a salutat decizia Parlamentului European, care va preveni emisia a 500 de milioane de tone de gaze fluorurate și substanțe care epuizează stratul de ozon până în 2050. Până în 2030, se dorește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55%. Aceste decizii vor contribui la neutralizarea climatică a Europei până la jumătatea secolului.

Interzicerea este planificată să intre în vigoare începând cu anul 2050. Producătorii de pompe de căldură și aparate de aer condiționat au suficient timp pentru a introduce modificări la dispozitivele menționate anterior.

Ai mai putea citi: Prognoza primăverii 2024. ANM anunță cum va fi vremea până pe 5 martie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult