- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de ultimă oră pentru românii care beneficiază de carduri la energie! Poșta Română: ”Este ultima zi!”

01 Nov, 12:50 • Cornel Ghimeșan
Reprezentanții Poștei Române au lansat un avertisment pentru românii care beneficiază de carduri la energie și anunță că sumele primite pot fi folosite doar până la data de 27 decembrie. 
Anunț de ultimă oră pentru românii care beneficiază de carduri la energie! Poșta Română: ”Este ultima zi!”

Anunț de ultimă oră pentru românii care beneficiază de carduri la energie! Aceștia le recomandă românilor să să verifice soldul rămas pe card și să se asigure că i-au utilizat integral până la data de expirare, potrivit Antena3CNN.

Citește și Cât vor plăti românii pentru gaze în iarna 2023 – 2024 și cât vor mai putea achita facturile cu cardurile pentru energie de la Guvern

Anunț de ultimă oră pentru românii care beneficiază de carduri la energie!

„Cu ajutorul cardurilor de energie puteți plăti factura la energie termică și curent electric, însă aceste carduri expiră la data de 27 decembrie 2023.

Din acest motiv, vă încurajăm să le utilizați până la această dată. Verificați soldul rămas pe card și asigurați-vă că îl utilizați integral înainte de data de expirare.

Iată și cum le puteți folosi: direct la poștaș, prin intermediul dispozitivelor mobile online, accesând link-ul: https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html la orice oficiu poștal (în mediul urban) sau la oficiul poștal pe raza căruia își are domiciliul beneficiarul (în mediul rural).

Cardul de energie acordă beneficiarilor posibilitatea achitării facturilor curente sau restante pentru:

– energie electrică

– energie termică în sistem centralizat

– butelie cu GPL

– propan pentru încălzire (exclus butelie GPL butan pentru uz casnic – gătit)

– gaze lemne pentru foc (lemn rotund și despicat de lucru cu diametrul la capătul gros de maximum 24 cum, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn etc.)

– păcură, peleți și alte materiale doar pentru încălzire (de pildă, apă geotermală, cărbune, brichete rumeguș)”, a transmis Poșta Română.

Categoriile de români care pot primi ajutor pentru plata facturilor, prin cardul de energie sunt:

  • pensionari cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv;
  • pensionari de invaliditate cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv;
  • persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv;
  • familiile cu alocație de susținere;
  • Familiile/persoană cu ajutor social.

Media venitului lunar pe fiecare membru de familie nu poate depăşi 2.000 de lei.

Peste patru milioane de persoane beneficiază de carduri de energie, bugetul total al programului fiind de 2,8 miliarde de lei.

Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare, și poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Până în acest moment, au fost emise și distribuite peste două milioane de carduri de energie destinate românilor vulnerabili și au fost soluționate 17.700 anchete sociale, pentru care sunt emise și distribuite carduri.

Citește și Când expiră cardurile de energie. Românii trebuie să fie atenți, banii nefolosiți se pierd

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult