- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț oficial de la ministrul Economiei. Încep lucrările de reabilitare a sediului ministerului! „Clădirea a fost zeci de ani abandonată”

13 Jun, 16:56 • Lupu Alexandra
Încep lucrările de reabilitare a sediului Ministerului Economiei. Investiția este de 200 milioane de lei. Iată ce lucrări vor avea loc.
Anunț oficial de la ministrul Economiei. Încep lucrările de reabilitare a sediului ministerului! „Clădirea a fost zeci de ani abandonată”

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat în urmă cu puțin timp că încep lucrările de reabilitare a sediului ministerului. Acesta este poziționat pe Calea Victoriei, iar clădirea este una istorică, spune economedia.ro.

Ce lucrări vor avea loc la sediul Ministerului Economiei

Prin intermediul unui comunicat de presă, Florin Spătaru a informat că încep lucrările de reabilitare a sediului Ministerului Economiei. Ministrul a precizat că investiția se ridică la suma uriașă de 200 milioane de lei. În ceea ce privește lucrările care vor avea loc, el spune că se va realiza renovarea arhitecturală, consolidarea structurii de rezistență, branșarea la utilități, reabilitarea termică, dar și modernizarea instalațiilor electrice și sanitare.

Citește și: Ajutor de 14.000 de euro pentru reabilitarea caselor. Cum se aplică pentru obţinerea fondurilor

„Jumătate din clădirea care găzduiește Ministerul Economiei a fost zeci de ani abandonată. În ciuda nenumăratelor instituții care și-au desfășurat activitatea în sediul de pe calea Victoriei, nimeni nu a demarat procedurile pentru ca această clădire istorică să fie salvată.

Când am ajuns ministru al economiei am cerut ca documentele pentru lucrările de consolidare, reabilitare și modernizare ale imobilului să fie imediat întocmite. Aproximativ 200 de milioane de lei vor fi investite pentru renovarea arhitecturală, consolidarea structurii de rezistență, branșarea la utilități, reabilitarea termică și modernizarea instalațiilor electrice și sanitare.

Documentația a fost predată Companiei Naționale de Investiții care va finanța investiția”, a declarat ministrul Economiei Florin Spătaru.

În comunicatul de presă se spune că Ministerul Economiei și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului își desfășoară activitatea pe Calea Victoriei, într-o clădire considerată istorică, segmentată în 7 corpuri. Sediul se întinde pe o suprafață totală de peste 6600 de mp.

Ministerul Economiei
Ministerul Economiei

Proiectul de reabilitare are în vedere aproximativ 14.000 de mp. 12.885 de mp alcătuiesc aria desfășurată, referindu-ne la corp C1 Tronson 1, 2 și 3 și Corp 4 și, la fel de bine, reabilitarea a 1034 de mp de teren care cuprinde parcare, spații verzi și trotuare. Proiectul are drept obiectiv conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural.

Potrivit ministerului, necesitatea realizării unor lucrări de consolidare a sediului a fost stabilită încă din anii  ′90. Imobilul cu o valoare arhitecturală unică a fost realizat între anii 1934 și 1940 de arhitectul Duiliu Marcu, o personalitate importantă, reponsabilă de mai multe construcții impresionante din Capitală.

Vezi și: Vești uimitoare pentru români! Guvernul oferă GRATUIT reabilitarea termică a locuințelor