- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul făcut de avocatul Gheorghe Piperea după ce indicele ROBOR a atins nivelul record de 8,21%: „Nu sunteți obligați să achitați rate!”

11 Nov, 14:51 • Bocioacă Bianca
Gheorghe Piperea explică ce pot face românii care trebuie să plătească rate uriașe din cauza majorării indicelui ROBOR.
Anunțul făcut de avocatul Gheorghe Piperea după ce indicele ROBOR a atins nivelul record de 8,21%: „Nu sunteți obligați să achitați rate!”

Avocatul Gheorghe Piperea a explicat ce pot face românii care nu își permit să mai plătească ratele după creșterea abruptă cauzată de majorarea ROBOR, potrivit antena3.ro.

„Puteți formula direct o petiție la bancă, pentru a cere reducerea poverii creditului. În același timp, puteți notifica banca, prin executor judecătoresc, EXCEPȚIA DE NEEXECUTARE a contractului – până la soluționarea anchetei asupra manipulării ROBOR, este evident că banca nu și-a executat obligația de a comunica transparent modalitatea de calcul a dobânzii variabile și, deci, nu sunteți obligați să achitați rate. Pe perioada excepției de executare, contractul ar trebuie să aibă efectele ÎNGHEȚATE.

Am depus ieri la ANPC o sesizare în vederea declanșării unui control și a sancționării manipulării de către bănci a ROBOR, care este o practică comercială incorectă”, a precizat avocatul.

Citește și: Buzunarele românilor, grav afectate de creşterile de preţuri din ultimul an. Cele mai mari scumpiri sunt la zahăr, ulei şi gaze

„În pozele anexate (șase file) aveți sesizarea depusă ieri la ANPC în legătură cu potențiala manipulare a ROBOR – aceasta poate fi calificată drept practică comercială incorectă, sever sancționată de lege, dacă se dovedește a fi reală.

Puteți reproduce această sesizare, pentru a formula propria sesizare la ANPC – nu trebuie decât să completați formularul cu propriile date personale și să semnați.

Faptul că administrația se mișcă lent, că instanțele se urnesc foarte greu, pentru procese care se întind pe ani de zile, că practica judiciară în materie pare a fi net favorabilă băncilor etc. nu trebuie să vă descurajeze!”

, a scris Gheorghe Piperea pe o rețea de socializare.

Gheorghe Piperea despre indicele ROBOR

Citește și: Vești excelente pentru România! UE se așteaptă la 5,8% crestere creștere economică pentru țara noastră! Una dintre cele mai mari creșteri din Europa