- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul momentului pentru 3 milioane de pensionari! Statul le oferă 1400 de lei GRATIS. Când vor primi banii

14 May, 17:42 • Fundeanu Madalina
Vești excelente pentru 3 milioane de pensionari din România! Curând, aceștia vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie.
Anunțul momentului pentru 3 milioane de pensionari! Statul le oferă 1400 de lei GRATIS. Când vor primi banii

Vin vești excelente pentru 3 milioane de pensionari din România, în ceea ce privește ajutorul pentru plata facturilor la energie. Așadar, seniorii vor beneficia de o nouă tranșă de 1400 de lei pe cardul de energie, bani de care mulți din această categorie au mare nevoie, conform informațiilor prezentate de Click.ro.

Statul român vine în ajutorul pensionarilor, oferindu-le o nouă tranșă de 1400 de lei pe cardul de energie

Măsura se va aplica mai ales celor 2.800.000 de pensionari care au primit până în acest moment suma de 750 de lei pentru plata energiei. Mai precis, este vorba despre seniorii care îndeplinesc condițiile pentru a primi acest sprijin. Criterul cel mai important este să aibă venituri lunare sub 2000 de lei.

Conform legii aflate în vigoare, banii vor fi distribuiți în două tranșe pe parcursul anului 2024. Referitor la prima tranșă, aceasta a fost acordată la finalul lunii februarie, acoperind perioada ianuarie – iunie. A doua tranșă, care se estimează că va fi acordată după luna august, va fi destinată pentru perioada iulie – decembrie 2024.

Ai mai putea fi interesat și de: Scumpirea detergenților, sub vizorul Consiliului Concurenței. Premierul Marcel Ciolacu anunță o anchetă în România

bani pentru pensionari
bani pentru pensionari

Președintele a promulgat legea. Iată de unde vin banii

Legea care permite această distribuție a banilor a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și are ca scop ajutorarea categoriilor de persoane vulnerabile pentru a compensa prețul mare la energie. Aceste fonduri provin din resurse externe, fiind finanțate din fonduri europene nerambursabile.

Cum pot fi utilizați banii de la stat

Banii acordați de stat românilor vulnerabili pot fi utilizați pentru plata facturilor la energie electrică, energie termică centralizată, gaze naturale, butelii, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire. Această măsură reprezintă un sprijin uriaș pentru pensionarii cu venituri mai mici, pentru a-i ajuta să facă față costurilor din ce în ce mai ridicate.

Această inițiativă este o veste excelentă pentru 3 milioane de pensionari din țara noastră, care vor primi sprijinul necesar pentru a acoperi costurile în ceea ce privește energia și încălzira, într-un context economic care poate fi uneori dificil pentru persoanele vulnerabile.

Vezi mai multe știri despre: Săptămâna de lucru de 4 zile în România? Argumente pro şi contra pentru un weekend permanent de 3 zile