- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apare o nouă monedă în România. BNR anunță cum arată și ce valoare va avea

04 Sep, 10:17 • Bumbeneci Diana
BNR lansează o nouă monedă în România. Tirajul pentru aceasta este unul destul de mic.
Apare o nouă monedă în România. BNR anunță cum arată și ce valoare va avea

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 4 septembrie 2023, o monedă din argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Petre Antonescu.

BNR lansează o nouă monedă în România

Aversul monedei prezintă Arcul de Triumf din Bucureşti, creaţie a arhitectului Petre Antonescu, inscripţia “ROMANIA” în arc de cerc, anul de emisiune “2023”, stema României şi valoarea nominală “10 LEI”. Reversul monedei prezintă portretul, numele lui Petre Antonescu şi anii între care a trăit acesta ,,1873″ şi ,,1965″, potrivit unui comunicat al băncii centrale.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Citește și: A plătit 100.000 de dolari pentru a fi înghețat ca să scape de cancer! Povestea lui James Bedford, primul om din lume care a ales criogenarea

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Petre Antonescu (n. 29 iunie 1873, Râmnicu Sărat – d. 22 aprilie 1965, București) a fost un arhitect, pedagog, planificator urban, restaurator de monumente istorice și academician român, care s-a impus printre personalitățile de frunte ale școlii de arhitectură românească, marcând activitatea arhitecturală din prima jumătate a secolului al 20-lea prin promovarea unui stil arhitectural neo-românesc. În 1945 a fost ales membru titular al Academiei Române.

Vezi și: Se recalculează pensiile. Ce modificări majore vor fi aduse la punctul de pensie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult