- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Armata Română începe recrutarea! MApN lansează concurs pentru 4.000 de posturi. Iată cu ce salarii vor fi plătiți militarii

27 Sep, 10:01 • stefan.vlad
Armata Română are nevoie de militari şi a scos la concurs peste 4000 de posturi. Iată salariul de la care pornesc tinerii începători.
Armata Română începe recrutarea! MApN lansează concurs pentru 4.000 de posturi. Iată cu ce salarii vor fi plătiți militarii

Armata României începe recrutarea masivă. Câteva mii de posturi de soldați profesionişti sunt libere şi trebuie ocupate în cel mai scurt timp, anunță reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Armata face recrutări

Tinerii care vor să îmbrace uniforma militară au trecut testele fizice în toate garnizoanele din ţară. La Academia Navală din Constanţa, înainte de a trece la probele fizice, tinerii dornici să lucreze în Armata României au fost nevoiţi să treacă de testarea psihologică şi cea medicală.

Mai poți citi: Continuă spectacolul dezvăluirilor pe tema pensiilor speciale! Un pensionar militar din România și-a publicat talonul de pensie din februarie 2023

La selecție se pot înscrie civilii care au cel puţin 10 ani de studiu şi vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani.

Armata Română
Armata Română

Odată admişi în armată, tinerii vor trebui să respecte reguli stricte.

„Regulamentul militar specifică faptul că nu au voie cu barbă, trebuie să aibă un aspect fizic îngrijit, iar tatuajele (dacă au) să nu fie la vedere.

În această săptămână, se desfăşoară probele motrice şi cele psihologice. Noi îi evaluăm la proba sportivă, ce constă într-un traseu militar şi alergare pe distanţa de doi kilometri”, a spus Gabriela Nohai, purtător de cuvânt la Comandamentul Flotei Navale.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au transmis că salariile pentru tinerii începători pornesc de la 2.200 de lei.

Citește și: Un militar publică fluturașul de salariu pentru ca românii să afle totul despre povestea contribuției la pensiile din Armata Română! „Apoi ne-am împrăștiat ca pleava în toate colțurile lumii căutând alte oportunități fiind deja scârbiți de acest sistem ticălos”