- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ASE a plătit 6.800.000 euro pentru a achiziționa o clădire istorică aflată în imediata sa apropiere. Campusul academiei va ocupa de acum încolo întregul semicerc al Pieței Romane

29 Nov, 21:37 • Gabriela Andreescu
Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti a finalizat achiziţia imobilului aflat în Piaţa Romană nr.8, cunoscut sub denumirea „Casa Sabba Ştefănescu”. Valoarea tranzacţiei a fost de 6.800.000 euro, sursa de finanţare fiind asigurată din venituri proprii, prin deblocări de solduri, realizate de către Ministerul Educaţiei.
ASE a plătit 6.800.000 euro pentru a achiziționa o clădire istorică aflată în imediata sa apropiere. Campusul academiei va ocupa de acum încolo întregul semicerc al Pieței Romane

Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti a anunţat, luni, finalizarea demersului de achiziţionare a imobilului aflat în Piaţa Romană nr.8, cunoscut sub denumirea „Casa Sabba Ştefănescu”, clădire în stil art nouveau, construită în anul 1903 după planurile arhitectului Oscar Maugsch.

„Campusul celei mai bune universităţi economice din ţară va ocupa, astfel, întregul semicerc din cunoscuta Piaţa Romană, dominată arhitectural de superbul Palat al ASE, în continuarea căruia se află „Casa Nanu-Muscel” (a cărei restaurare completă se apropie de final, iar noua clădire de spaţii de învăţământ se află într-o etapă avansată a lucrărilor de construire) şi „Casa Sabba Ştefănescu”, proaspăt intrată în patrimoniul universităţii noastre”, informează reprezentanţii ASE într-un comunicat citat de Agerpres.

Citește și: Lista sporurilor, primelor şi indemnizaţiilor pe care Guvernul le taie din 2023. Care sunt cei mai afectaţi români

Casa Sabba Ştefănescu, recent achiziționată de ASE
Casa Sabba Ştefănescu, recent achiziționată de ASE

Achiziționarea noului imobil permite concentrarea structurilor administrative ale instituției în jurul Palatului ASE, contribuind, astfel, la asigurarea eficienței, eficacității și economicității proceselor administrative ale universității noastre.

Valoarea tranzacției a fost de 6.800.000 euro, sursa de finanțare fiind asigurată din venituri proprii, prin deblocări de solduri, realizate de către Ministerul Educației, mai informează instituția de învățământ superior.

Extinderea suprafețelor destinate activităților procesului educațional, de cercetare și administrativ, precum și crearea pentru studenți, personalul didactic și didactic auxiliar a condițiilor moderne de confort, cu asigurarea prevederilor legislației în domeniul sănătății și securității în muncă se vor afla, în continuare, în atenția conducerii Academiei de Studii Economice din București.
Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult