- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ASF propune revenirea la prețurile din martie 2022 pentru asigurările RCA. Sumele pe care șoferii trebuie să le scoată din buzunare

20 Mar, 18:59 • Lupu Alexandra
Vestea pe care o așteptau toți șoferii. ASF recomandă revenirea la prețurile din martie 2022 pentru asigurările RCA.
ASF propune revenirea la prețurile din martie 2022 pentru asigurările RCA. Sumele pe care șoferii trebuie să le scoată din buzunare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu stă degeaba. Ultimele informații arată că reprezentanții au înaintat o nouă propunere pe masa Ministerului Finanțelor, în urma căreia se recomandă revenirea la prețurile din martie 2022 pentru asigurările RCA, așa cum confirmă ziare.com.

ASF vine cu o nouă propunere pentru asigurările RCA

ASF a înaintat o nouă propunere pe masa Ministerului Finanțelor, după ce milioane de șoferi au reacționat public în fața tarifelor de referință. Mai exact, reprezentanții au cerut revenirea la prețurile din martie 2022 pentru asigurările RCA, dar la fel de bine, renunțarea la taxa de 1% aplicată companiilor din domeniu.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Planul ASF pentru a preveni scumpirea RCA după intrarea în insolvență a Euroins. Ce se va întâmpla cu tarifele

„Societăţile de asigurări vor folosi tarifele din urmă cu un an de zile. Am avut discuţii cu principalele societăţi de asigurări ca pentru următoarea perioadă să se raporteze la tarifele efectiv practicate în urmă cu un an de zile.

Mai mult, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să-şi facă o poliţă RCA, Autoritatea va renunţa la taxa de 1% pe care o aplică asigurătorilor. Cam astea sunt principalele propuneri pe care noi, luni, le vom înainta Ministerului de Finanţe. Vrem să avem stabilitate pe piaţa RCA, nu vrem să mai crească tarifele pe piaţă”, declară Valentin Ionescu, director general la ASF.

ASF anunță cele mai noi propuneri pentru prețurile asigurărilor RCA
ASF anunță cele mai noi propuneri pentru prețurile asigurărilor RCA

Dacă propunerea trece mai departe, prețurile la asigurările RCA urmează să fie „ceva mai mici” față de cele identificate în ultimele luni. Ministrul Finanțelor a confirmat pe parcursul zilei de vineri că sunt necesare soluțiile pentru reducerea costurilor, având în vedere că nu este prima oară când România se confruntă cu o astfel de situație. Adrian Câciu a precizat că ASF va veni cu mai multe propuneri, din care urmează să fie alese cele mai bune.

„La acest moment, ASF va trebui să propună o serie de soluţii pentru toţi asiguraţii din piaţa de RCA din România, soluţii care pot cuprinde diverse căi de acţiune, pe de o parte pentru cei asiguraţi la compania care a fost sancţionată de către Autoritate (..) deoarece este instituţia care reglementează şi monitorizează şi gestionează această piaţă, iar în funcţie de soluţiile propuse, pot să vă asigur că Guvernul va lua acele măsuri, cele mai bune măsuri, pentru că pot fi mai multe soluţii cu care să vină, astfel încât românii să fie protejaţi”, menționează Câciu.

Citește și: Ultimă ora! Mesajul transmis de Euroins în urmă cu câteva minute pentru toți șoferii din România! Compania a intrat în insolvență de astăzi și este cutremur pe întreaga piață RCA!