- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultimă ora! Mesajul transmis de Euroins în urmă cu câteva minute pentru toți șoferii din România! Compania a intrat în insolvență de astăzi și este cutremur pe întreaga piață RCA!

17 Mar, 16:52 • Constantin Cristina
Mesajul adresat de Euroins către toți asigurații din România a fost făcut în legătură cu drepturile pe care le au într-o astfel de situație, după ce ASF a hotărât să închidă compania definitiv.
Ultimă ora! Mesajul transmis de Euroins în urmă cu câteva minute pentru toți șoferii din România! Compania a intrat în insolvență de astăzi și este cutremur pe întreaga piață RCA!

După ce ASF a decis să retragă autorizația companiei de asigurări Euroins, compania a dat faliment, iar 2,5 milioane de clienți care erau asigurați de societatea menționată vor avea posibilitatea să solicite către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) restituirea contravalorii pentru perioada denunțată. a anunțat stiripesurse.ro. Iată ce mesaj a făcut compania la adresa tuturor șoferilor.

Citește și: ASF retrage autorizația de funcționare a Euroins. Compania intră în faliment. Ce se va întâmpla cu cei 2.5 milioane de clienți

Ce mesaj a transmis Euroins

În mesajul transmis de companie, românilor le este adus la cunoștință drepturile pe care le au. Astfel, asigurații Euroins România Asigurare Reasigurare au dreptul de a denunța contractele de asigurare încheiate, dar își pot recupera și primele de asigurare plătite, în cadrul contractelor de asigurare.

„Vă informăm că prin Decizia nr.262 a Autorităţii de Supraveghere Financiară din data de 17 martie 2023, a fost retrasă autorizaţia de funcţionare a societăţii EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A. Ca urmare a acestei decizii, asiguraţii societăţii au dreptul de a denunţa contractele de asigurare încheiate cu EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A., precum şi dreptul de a recupera primele de asigurare plătite, în cadrul contractelor de asigurare, proporţional cu perioada cuprinsă între momentul denunţării şi cel al expirării duratei de valabilitate a contractelor. De asemenea, orice persoană care invocă un drept de creanţă împotriva EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A., după producerea unor riscuri acoperite printr-o poliţă de asigurare valabilă, între data retragerii autorizaţiei de funcţionare şi cea a denunţării contractelor de asigurare, va putea solicita deschiderea dosarului de daună la Fondul de garantare a asiguraţilor (FGA), în acord cu prevederile art.12 din Legea nr.213/2015”, menţionează Euroins.

Euroins în faliment
Euroins în faliment

De asemenea, după ce ASF a declarat închiderea oficială a companiei, a cerut promovarea către faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății.

ASF a întâmpinat și antecedente cu Euroins de-a lungul timpului. Consiliul a amendat compania cu peste 16 milioane de lei în total, sancțiuni rezultate din 17 acțiuni de control, acest lucru întâmplându-se între februarie 2020 și ianuarie 2023, a mai precizat sursa citată.

Alte articole: Oficial: ASF confirmă starea de insolvență a companiei de asigurări Euroins