- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Au apărut rezultatele celui mai amplu studiu sociologic din ultimii 10 ani! Concluzia: România rămâne destinația preferată a românilor

23 Feb, 18:30 • Lupu Alexandra
Cel mai amplu studiu sociologic din ultimii 10 ani aduce rezultate bune pentru turismul din România! În ciuda concurenței puternice, românii preferă să viziteze în continuare meleagurile propriei țări. Iată care sunt rezultatele.
Au apărut rezultatele celui mai amplu studiu sociologic din ultimii 10 ani! Concluzia: România rămâne destinația preferată a românilor

Vești bune pentru segmentul turistic din țară! În ciuda concurenței puternice, România rămâne destinația preferată a românilor de pretutindeni, spune profit.ro.

Cercetarea Destinația Anului a realizat cel mai amplu studiu din ultimii 10 ani, în ceea ce privește atitudinile și comportamentele turiștilor români în stabilirea unei vacanțe și a obiectivelor turistice. Primele informații prezentate arată că țara rămâne destinația preferată a cetățenilor de pretutindeni. Datele sunt importante pentru turism, având în vedere că se pot fixa noi obiective specifice, a căror îndeplinire să aducă și mai multe rezultate pozitive.

România, destinația preferată a românilor

Prima etapă a studiului care atestă că România este în continuare alegerea preferată a românilor a fost realizată pe parcursul a doi ani de zile. Au fost incluși 1300 de respondenți, care au reprezentat mediul urban. Studiul nu a luat sfârșit, având în vedere că urmează să fie inclusă și populația comercială generală, pentru care se vor lua în considerare 3000 de participanți.

Chiar dacă cercetarea nu a luat sfârșit, au fost publicate primele concluzii. În primul rând, România este în continuare destinația principală de vacanță a turiștilor români. Datele înregistrate au prezentat o creștere ușoară, dar semnificativă, pe măsură ce inclusiv veniturile persoanelor interesate au crescut. Pe de altă parte, studiul arată că o bună parte dintre turiștii români preferă destinațiile din străinătate.

Citește și: Târgul de turism 2023. Vacanțe reduse cu până la 50% pentru români

România
România

A doua concluzie arată că persoanele care au venituri peste medie nu preferă doar vacanțele în interiorul țării. Majoritatea oamenilor din această categorie aleg să meargă și în afara țării, în perioada concediilor și nu numai. În această etapă s-a putut constata că un sfert dintre respondenți își fac vacanțele exclusiv în străinătate.

A treia concluzie arată că 50% dintre români preferă să meargă pe litoralul din țară, chiar dacă există o concurență mare în acest segment. Grecia și Bulgaria sunt destinațiile care pot tăia „calea” litoralului românesc în orice moment, dar cu toate acestea, datele studiului arată că lucrurile nu stau chiar așa.

Raportul final al cercetării va fi alcătuit din trei capitole, astfel, piața turistică din România va avea parte de o analiză concretă. Vârsta, veniturile, familia, mediul de proveniență, regiunea și stadiul de viață sunt câteva dintre elementele care sunt luate în considerare în cadrul acestui studiu, chiar în prima parte. A doua va oferi informații de interes despre obiceiurile de vacanță, iar în cele din urmă, a treia se va axa pe atitudinea respondenților în ceea ce privește alegerea destinațiilor și a obiectivelor turistice.

Vezi și: Ciucă anunță schimbări majore pentru turismul românesc! Obiectivele turistice vor fi finanțate de către stat. Care sunt domeniile țintă