- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Au fost anunțați politicienii cu cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale din septembrie 2024. Iată lista

13 May, 13:05 • Bumbeneci Diana
Politicienii cu cele mai mari şanse la alegerile prezidenţiale din septembrie 2024. Lista celor care l-ar putea înlocui pe Klaus Iohannis.
Au fost anunțați politicienii cu cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale din septembrie 2024. Iată lista

Politicieni precum Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Goerge Simion sau Mircea Geoană au mari șanse O estimare Avangarde a arătat topul politicienilor români cu cele mai mari şanse la alegerile prezidenţiale din septembrie 2024. Topul este format din Marcel Ciolacu (PSD), Nicolae Ciucă (PNL), Cătălin Drulă (USR), George Simion (AUR) şi Mircea Geoană (independent).

Lista politicienilor care au șanse mari la alegerile prezindețiale

Datele realizate scot în evidență faptul că arată că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-ar situa pe primul loc în preferinţele românilor pentru alegerile prezidenţiale, în timp ce Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, s-ar situa pe locul al doilea.

Citește și: Ești plecat anul acesta în altă țară, dar vrei să votezi? MAE anunță documentele necesare anunțate de MAE pentru alegerile 2024

alegeri
 alegeri

Estimările în procente arată, după cum urmează:

1. Marcel Ciolacu (PSD) – 28%

2. Nicolae Ciucă (PNL) – 20%

3. Mircea Geoană (independent) – 15%

4. Cătălin Drulă (USR) – 14%

5. George Simion (AUR) – 13%

În acest context, Bogdan Chirieac, jurnalist DCNews şi analist politic, a transmis, în direct la Antena 3 CNN că preşedinţii celor două partide aflate în coaliţia de guvernare au prima şansă pentru a ajunge în turul al doilea la alegerile prezidenţiale din septembrie 2024.

„Aseară la Antena 3 CNN, Marcel Ciolacu a spus că nu exclude un candidat unic pentru Preşedinţia României, dar deciziile vor fi luate după 9 iunie. Ceea ce are mare sens. Sunt convins că nu au decizia luată şi evită să ne-o comunice. Nu au luat decizia. Ştim ce s-a întâmplat la Primăria Capitalei, cu candidaţii.

Partidele, cele două partide mari, au prima şansă să îşi introducă candidaţii în turul al doilea. Domnii Ciolacu şi Ciucă au prima şansă să intre în turul al doilea. Sigur, Mircea Geoană este un candidat puternic. Să vedem dacă organizaţiile tip ONG, poate şi partide politice mai mici, ar putea să rupă această tradiţie şi să îl introducă pe Mircea Geoană în turul al doilea. Deocamdată e o fotografie a momentului, probabil că asta e situaţia”, a precizat Bogdan Chirieac.

Citește și: Sondaj INSCOP alegeri locale 2024. Topul partidelor preferate de români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult