- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada A10 Sebeș-Turda se pune pe picioare! CNAIR ridică restricțiile și precizează că toate lucrările au fost efectuate

12 May, 22:42 • Constantin Cristina
CNAIR a anunțat că autostrada A10 Sebeș-Turda este reluată în circulație, fără restricții, după o perioadă lungă de lucrări prelungite.
Autostrada A10 Sebeș-Turda se pune pe picioare! CNAIR ridică restricțiile și precizează că toate lucrările au fost efectuate

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)

a anunțat că lucrările de pe autostrada A10 Sebeș-Turda s-au finalizat și este repusă în circulație, din nou, a informat ziare.com.

„Vineri, 12.05.2023, după remedierea deficienţelor şi punerea în siguranţă a drumului în zona afectată, circulaţia a fost reluată fără restricţii pe sensul de deplasare Sebeş – Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 şi km16+800”, a transmis CNAIR.

Vezi și: Când vor fi inaugurați primii kilometri din Autostrada Bucureștiului din lotul UMB. CNAIR, anunț oficial!

Autostrada A10 Sebeș-Turda se pune pe picioare! CNAIR ridică restricțiile

CNAIR a decis ca începând de miercuri, 1 februarie 2023, la ora 10:00, traficul trebuie să fie închis pe sensul de deplasare Sebeș-Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 – 16+800, pentru remedierea unor deficiențe apărute la corpul drumului, fiind la cererea constructorului.

De asemenea, banii pentru reparațiile necesare au fost efectuate de constructor din fonduri proprii, acestea fiind în perioada de garanție.

Mai mult, drumul a fost închis, în urma unei alunecări de teren, ulterior constatându-se rupturi de teren. Inițial, lucrarea avea termen de finalizare în 30 de zile, însă constructorul a cerut prelungirea termenului cu încă 60 de zile.

autostrada A10 Sebeș-Turda
autostrada A10 Sebeș-Turda

 

 

Porțiunea de drum se din nou în aplicare, însă mai întâi constructorul va efectua din nou o nouă expertiză, deoarece este posibil în momentul alunecării inițiale care s-a produs, în apropiere să fi apărut alte probleme, mai exact fisuri în dealul pe care a fost construit drumul de mare viteză.

Un tronson din A10 Sebeș-Turda a fost închis, după ce s-a constatat că o bucată din drum s-a rupt în urma unei alunecări de teren, în zona Alba Iulia Nord. Lucrarea tronsonului afectat de alunecări este în garanție și a fost proiectată și executată de către firma italiană Pizzarotti. În aceste condiţii, constructorul care a realizat lucrarea, compania italiană Pizzarotti, a realizat o nouă expertiză.

Alte articole: Autostrada Sebeș-Turda se dezintegrează! Când se va redeschide tronsonul „rupt și fisurat”. „Nu este normal ca un constructor să livreze o lucrare cu asemenea probleme”