Carnea expusă la raft provine din diverse țări, precum Germania, Spania sau chiar Chile, aflată la peste 13.000 de kilometri depărtare, scrie Mediafax.
Te-ar mai putea interesa: Bogdan Cheța, adevărul despre carnea de la KFC: „Avem o problemă de disponibilitate la pui. Se furnizează 8.300 de tone anual”
O problemă gravă o reprezintă cazurile în care carnea de import este reambalată pe teritoriul României și vândută drept produs autohton. Comisarii ANPC au descoperit carcase de porc și bucăți de carne etichetate cu drapelul României, deși originea reală era Spania.
:format(webp):quality(100)/https://www.dailybusiness.ro/wp-content/uploads/2025/07/carne-magazin-1024x614.jpg)
Un lanț de aprovizionare extins poate compromite prospețimea cărnii în lipsa unui control strict al temperaturii și igienei. Cu cât distanța parcursă de produs este mai mare, cu atât crește probabilitatea pierderii calităților sale și accelerării procesului de alterare.
Reprezentantul ANPC îi sfătuiește pe consumatori să fie vigilenți în privința etichetei, să nu se lase păcăliți de ambalajele decorate cu simboluri naționale și să acorde atenție prospețimii produsului. Prezența tricolorului pe ambalaj nu confirmă automat originea românească – este esențial ca pe etichetă să fie menționată explicit țara de proveniență, nu doar faptul că produsul a fost ambalat pe teritoriul României.
Te-ar mai putea interesa: Cele 3 alimente care distrug creierul. Dezvăluirile făcute de renumitul neurochirurg Leon Dănăilă