- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertizare pentru românii care merg la munte de Paște. Vremea rea poate provoca probleme pentru turiști

14 Apr, 11:26 • Bumbeneci Diana
Avertizare de vreme rea la munte. Gondola și telescaunul din Sinaia ar putea fi oprite din cauza vântului destul de puternic.
Avertizare pentru românii care merg la munte de Paște. Vremea rea poate provoca probleme pentru turiști

Gondola și telescaunul din Sinaia ar putea fi oprite din cauza vântului. Vremea se strică la munte, chiar în zilele de Paște, când mii de români și-au pregătit concediul în zonele montane.

Se strică vremea la munte

Prognozele meteo arată o creștere bruscă a vitezei vântului după prânz și există riscul opririi instalațiilor înainte de terminarea programului, anunță autoritățile din Sinaia.

Ai mai putea citi pe acest subiect: ANM anunță cum va fi vremea de Paște și în Săptămâna Patimilor

Zăpadă la munte. Gondola și telescaunul din Sinaia
Zăpadă la munte. Gondola și telescaunul din Sinaia

Turiștii care își petrec vacanța de Paște pe pârtie sunt sfătuiți să-și cumpere cartele pe puncte, nu cu valabilitate o zi. În această peroadă sunt amenajate și deschise toate pârtiile din golul alpin: Varianta (nr.10 pe hartă), Vâlcel (11), Valea Dorului 2 (13), Floare de colț (14), Panoramic (15), Valea Soarelui 1 (16), Valea Soarelui 2 (17), Lăptici 1 (18), Lăptici 2 (19), Cocora (20), Genune (21), Călugărul 1 (22), Călugărul 2 (23) și Călugărul 3 (24).

La 8 dimineața în Valea Soarelui erau 2 grade Celsius, cer senin și vânt moderat. Telescaunul Soarelui începe programul cu public la 08:40 și funcționează până la 16:00 cu precizarea că, dacă vântul se va înteți, instalațiile de transport pe cablu vor fi oprite.Teleschi Călugărul funcționează cu public până la 15:50.

Este interzisă îmbarcarea la Telescaunul Dorului cu placa sau schiurile în mână! Debarcarea „pe picioare” este foarte dificilă și duce la accidentări.Telecabina tronson 2 (Cota 1400 – Cota 2000) începe programul la 08:30 și funcționează până la 16:30.

Vezi și: Regiunile în care va ploua de Paște. ANM anunță schimbări de vreme

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult