- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Banca Transilvania majorează unele taxe și comisioane pentru clienți! Cât vor scoate românii din buzunar la fiecare tranzacție

03 Nov, 13:57 • Cornel Ghimeșan
De la 1 ianuarie 2024, Banca Transilvania anunță noi majorări de comisioane atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice. Aceste creșteri vor fi făcute în special pentru operațiunile la ghișeu.
Banca Transilvania majorează unele taxe și comisioane pentru clienți! Cât vor scoate românii din buzunar la fiecare tranzacție

Banca Transilvania majorează unele taxe și comisioane pentru clienți! Astfel, pentru persoanele fizice, comisionul de retragere numerar de la ghișeu este majorat de la 0,5% sau minimum 5 lei la 0,9% sau minimum 9 lei pentru sumele mai mici de 50.000 de lei, scrie profit.ro. 

Citește și Cu cât vinde BT cel mai mare SUV de la Volvo?! Banca Transilvania a scos la vânzare cea mai sigură mașina de familie de pe piață!

Banca Transilvania majorează unele taxe și comisioane pentru clienți!

Reprezentanții băncii au anunțat că în cazul firmelor, comisionul se majorează de la 0,8% (minimum 10 lei) la 1% (minimum 10 lei).

De asemenea, majorări similare vor fi de la 1 ianuarie și în cazul retragerilor de valută.

Mai mult, Banca Transilvania a anunțat că majorează și comisionul de depunere numerar la ghișeu cu jumătate de la 10 lei la 15 lei, în cazul persoanelor fizice. În cazul firmelor, comisionul crește de la 0,3% (minimum 10 lei) la 0,5% (minimum 20 de lei). În același timp, reprezentanții instituției bancare spun că comisionul pentru plăți intrabancare cu ordin de plată la ghișeu este majorat de la 5 la 10 lei, pentru ambele categorii de clienți, mai scrie sursa citată.

Totodată, comisionul pentru plăți interbancare se majorează de la 10,5 la 20 de lei pentru plățile sub 50.000 de lei, respectiv de la 16 la 30 de lei pentru plățile peste această valoare, în cazul firmelor, în timp ce creșterea este de la 9 sau 20 de lei la 15 sau 25 de lei pentru persoanele fizice.

Banca Transilvania (BT) (BVB: TLV) este cea mai mare bancă din România. Aceasta a fost înființată în anul 1993, la Cluj-Napoca, de un grup de oameni de afaceri locali, cu 79% capital românesc și 21% străin.

Activitatea sa este organizată pe patru linii principale de business, și anume: corporate, IMM, retail și Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are aproape 1,76 milioane de clienți, 550 de unități și peste 6.000 de angajați.

Conform informațiilor oferite de instituția financiar-bancară pe site-ul său oficial, Banca Transilvania este lider pe piața de profil din România, cu 19% cotă de piață, iar rata de solvabilitate a băncii este de 23,05%

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la 141 miliarde lei la finalul trimestrului trei din acest an, în creștere cu 6,6% față de începutul anului. Profitul net consolidat al Grupului BT este de 1.678 milioane lei, din care 1.441 milioane lei este al băncii. Aproximativ 237 milioane de lei este profitul net al subsidiarelor şi participaţiilor de capital, anunța instituția bancară într-un comunicat dat publicității pe data de 11 noiembrie 2022.

Citește și Băncile au decis să parieze pe agricultură: În primele 9 luni din an, Banca Transilvania a oferit finanţări agribusiness de aproape 3 mld. lei, mai mari cu peste 58% faţă de perioada similară din 2021

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult