- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani mai mulți pentru tinerii români. Noul PNS aduce beneficii majore

18 Feb, 18:11 • Bumbeneci Diana
Românii care au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea afacerii primesc vești bune de la Guvern. Noul PNS prevede investiții mari pentru tineri.
Bani mai mulți pentru tinerii români. Noul PNS aduce beneficii majore

Tinerii fermieri care s-au instalat de curând ca șefi de exploatație și vor să își dezvolte afacerea prin fonduri europene vor avea mai multe șanse de a face acest lucru. Românii primesc sprijin financiar prin intermediul liniilor de finanțare din noul Plan Național Strategic (PNS), anunță AgroTV.

Noul PNS prevede mai mult sprijin pentru fermieri

Una dintre aceste linii de finanțare, special dedicată acestei categorii de fermieri, este „DR-12 – Investiții în consolidarea exploatațiilor tinerilor fermieri instalați și a fermierilor recent instalați”. Prin intermediul DR-12, fermierii care s-au instalat cu cel mult 5 ani înaintea depunerii cererii de sprijin pot să obțină până la 200.000 de euro, cu o intensitate a sprijinului de 80%.

Citește și: Maia Sandu lămurește curiozitatea românilor, cu privire la posibila dorință de a deveni președintele României. „Avem nevoie de sprijinul tuturor partidelor politice din România ca să reușim”

„Până la vârsta de 45 de ani puteți să accesați o nouă linie de finanțare, care nu a existat până în acest moment în fostul PNDR; va fi acum în noul Plan Național Strategic. Este un sprijin de 200.000 de euro cu o contribuție din partea dumneavoastră de 20%, care vă permite să continuați proiectul finalizat”, a precizat consultantul Marian Dumitrache pentru sursa citată.

În acest moment nu au fost prezentate mai multe informații publice, deoarece nu se cunosc detalii suplimentare cu privire la condițiile specifice pe care trebuie să le îndeplinească fermierii care vor să acceseze această linie de finanțare. Mai multe informații vom fi făcute în momentul finalizării ghidului solicitantului, mai anunță sursa citată.

În cazul în care nu vă încadrați pentru accesarea acestei linii de finanțare, aveți posibilitatea să accesați fonduri europene și prin măsurile deja consacrate de achiziții de utilaje și investiții în ferme. PNS-ul oferă mai multe posibilități în acest sens, prin măsuri separate dedicate sectoarelor vegetal, zootehnie, pomicultură, legume și cartofi etc.

Te-ar mai putea interesa și: Alertă OMS. Un virus asemănător cu Ebola are o mortalitate de 88% și amenință populația

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult