- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Benzina din România, pe locul 3 pe lista celor mai ieftini carburanți din UE. Iată care este țara pe locul 1

30 Mar, 17:10 • Bumbeneci Diana
Benzina din România se află pe locul 3 în topul celor mai ieftini carburanți din spațiul european. Care este ţara cu cea mai ieftină benzină.
Benzina din România, pe locul 3 pe lista celor mai ieftini carburanți din UE. Iată care este țara pe locul 1

România are a treia cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană, potrivit datelor Comisiei Europene publicate în Weekly Oil Bulletin, în timp ce motorina este a patra cea mai ieftină, anunță Antena3.

Benzina din România, pe locul 3 pe lista celor mai ieftini carburanți

Conform datelor anunțate în cursul zilei de azi, preţurile carburanţilor din România sunt devansate doar de Bulgaria şi Malta în ceea ce priveşte benzina, şi Bulgaria, Malta şi Polonia în cazul motorinei.

Ai mai putea citi și: Investiție record în România! Un producător portughez de sticlă va investi 150 de milioane de euro într-un proiect de mare amploare

Pompă de benzină
Pompă de benzină

Atunci când vine vorba despre prețurile luate în calcul de specialiştii Comisiei Europene în cazul României au fost de 6,67 lei (1,35 euro) pentru benzină şi 7,16 lei (1,44 euro) pentru motorină.

Ți în prezent, țara care are cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană este Bulgaria, acolo unde preţul unui litru este de 1,29 euro, în timp ce Malta are cea mai ieftină motorină la preţul de 1,21 euro pentru fiecare litru.

De cealaltă parte, în Danemarca se găseşte cea mai scumpă benzină, cu peste 2 euro pe litru, în timp ce Suedia vinde cea mai scumpă motorină, cu 1,97 euro pe litru.

grafic benzină
grafic benzină

Vezi și: Câți bani poți oferi cu împrumut fără să ai probleme cu Fiscul! Riști amenzi usturătoare dacă vei fi prins că nu respecți legea din Codul Civil

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult