- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Camera Deputaților își cumpără mașini noi. Cât vor costa autoturismele de lux pe care le vor utiliza politicienii

15 Nov, 11:17 • Cornel Ghimeșan
În plină criză economică Camera Deputaților achiziționează 59 de mașini de lux pe care politicienii le vor utiliza începând de anul viitor. Asta în timp ce românii fac față tot mai greu creșterii prețurilor și facturilor uriașe.
Camera Deputaților își cumpără mașini noi. Cât vor costa autoturismele de lux pe care le vor utiliza politicienii

Se pare că politicienii au uitat că România se confruntă cu o criză economică care a împovărat și mai mult traiul românilor și își cumără 59 de mașini de lux noi.

Citește și Criza economică nu afectează piața financiară. Producția națională de autoturisme a crescut cu 27,7% în 2022

Astfel, începând cu anul 2023, politicienii vor avea 59 de mașini de lux nou-nouțe la dispoziție, pe care Camera Deputaților le va achiziționa în două tranșe.

Primul lot va avea 4 mașini de lux, care vor costa aproape 35 de mii de euro fiecare. Iar cel de al doilea lot va avea 55 de mașini, care trebuie să aibă minim 115 de cai putere, și vor costa aproximativ 16 mii de euro fiecare.

Camera Deputaților a publicat pe data de 11 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) rezultatele unei licitații care a demarat-o în acest an pentru această achiziție care se va desfășura în două loturi.

– primul: – 55 de autoturisme 4×4 diesel, cu o putere de minim 115 CP și o viteză maximă de cel puțin 150 km/h, cu o cutie de viteze manuală, cu 6+1 trepte;

– al doilea: 4 autoturisme de protocol (berlină în 3 volume pe benzină), tracțiune integrală 4×4, cutie de viteze automată, putere minim 200 CP.

„Parcul auto are conform normativ 172 autovehicule și 2 remorci. În acest moment în parcul auto sunt 150 autovehicule și 2 remorci, restul autovehiculelor fiind scoase din circulație deoarece durata de viață a fost îndeplinită.

Având în vedere că dintre cele rămase, 40% au peste 2 durate normale de funcționare îndeplinite, iar 19% au peste 4 durate normale de funcționare îndeplinite, pentru desfășurarea activității în condiții optime și pentru a satisface nivelul cerințelor instituției este necesară completarea și întinerirea parcului auto prin achiziționarea de autoturisme noi.”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Totodată, pentru lotul care cuprinde cele 55 de autoturisme 4X4, a fost depusă o singură ofertă, din partea Renault Commercial Roumanie (în valoare de 4,23 milioane de lei), iar pentru lotul doi au existat 2 oferte: de la Porsche România și de la Automobile Bavaria (dealer BMW).

Citește și Ordonanţa privind plafonarea preţului lemnelor de foc, modificată în Parlament

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult