- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 24 aprilie. Motorina se ieftinește la mijlocul săptămânii

24 Apr, 09:54 • Fundeanu Madalina
Noile modificări privind prețurile carburanților. Șoferii pot cumpăra motorină mai ieftină miercuri, 24 aprilie.
Preț carburanți 24 aprilie. Motorina se ieftinește la mijlocul săptămânii

Află care este prețul carburanților în România, 24 aprilie 2024. Motorina se ieftineşte din nou miercuri, dar preţul benzinei stagnează, conform Antena 3 CNN.

Cea mai ieftină benzină standard costă astăzi 7,33 lei litrul, la fel cum era şi marţi, şi se găseşte la o staţie Petrom din Bucureşti, pe strada Dr. Herescu Petre, nr. 2A, sector 5.

La restul stațiilor din Bucureşti, benzina standard poate fi cumpărată la prețuri între 7,35 şi 7,49 lei, înregistrând o uşoară scădere. În ceea ce privește benzina premium, prețurile variază de la 7,84 lei la 8,14 lei, costuri în uşoară scădere.

Prețul minim pentru motorină standard, în București, ajunge miercuri la 7,40 lei litrul, faţă de 7,42 lei litrul cât era marţi, și se găsește la o stație Socar din str. Vasile Lascăr nr. 141A.

Preţul maxim ajunge la 7,53 lei litrul în București, de asemenea în scădere. Prețul pentru motorină premium este cuprins între 7,78 lei litrul şi 8,04, tot în scădere față de ziua precedentă.

În urmă cu un an, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depășească 9 lei pe litru.

Ai mai putea fi interesat și de: OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Beneficiile pe care le promite noua tehnologie

carburanți
carburanți

De ce cresc sau scad prețurile carburanților

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare prezintă o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

Astfel, în momentul în care cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România, iar când cotațiile scad, se diminuează prețul acestora în stațiile de alimentare.

Cea mai mare parte a ajustării prețurilor la pompă se produce în interval de o săptămână, atât la creșterea, cât și la scăderea cotației internaționale de referință Platt.

Vezi mai multe știri: Dacia Duster revoluționează piața auto din România. Ce noutăți apar