- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți, 27 aprilie. Vestea zilei pentru șoferi! Motorina, mai ieftină sâmbătă

27 Apr, 10:13 • Fundeanu Madalina
Cât costă carburanții astăzi, 27 aprilie. Prețul motorinei a scăzut sâmbătă dimineața cu 5 bani pe litru.
Preț carburanți, 27 aprilie. Vestea zilei pentru șoferi! Motorina, mai ieftină sâmbătă

Află cât costă carburanții sâmbătă, 27 aprilie! Petrom a ieftinit din nou motorina, care acum este mai ieftină decât benzina, la fel cum s-a întâmplat în urmă cu 11 luni. Mai exact, prețul motorinei a scăzut sâmbătă dimineața cu 5 bani pe litru, conform Economedia.

Cât costă carburanții astăzi, 27 aprilie

S-a produs a patra ieftinire din luna aprilie, după ce joi, în jurul orelor de prânz, prețul motorinei a mai scăzut cu trei bani pe litru. Apoi, marți, 23 aprilie, benzina standard s-a ieftinit cu doi bani pe litru și motorina standard, cu 4 bani pe litru, iar sâmbătă, 20 aprilie, prețul motorinei a scăzut cu 6 bani pe litru.

Stația Petrom Vitan afișează sâmbătă 27 aprilie 2024 următoarele prețuri ale carburanților: 7,39 lei pentru un litru de benzină standard și 7,36 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Ai mai putea fi interesat și de: Sumele colosale de bani cheltuite de români pentru masa de Paște! 77% din aceștia nu au economisit pentru a face cumpărăturile de sărbători

carburanți
carburanți

Conform informațiilor afișate de peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins acum între 7,33 lei și 7,40 lei pe litru. În ceea ce privește motorina standard, prețurile variază între 7,34 lei și 7,37 lei pe litru. Astfel, litrul de motorină este cu trei bani mai ieftin decât cel de benzină.

Acest lucru s-a mai întâmplat și cu aproximativ un an în urmă, pe 25 mai 2023, moment în care Petrom a scumpit benzina cu 4 bani pe litru. Drep urmare, un litru de benzină a ajuns atunci mai scump cu doi bani decât unul de motorină. Stația Petrom Vitan afișa pe data de 25 mai 2023 un preț al benzinei standard de 6,47 lei pe litru și de 6,45 lei/litru pentru motorina standard. Apoi prețurile carburanților au urcat din nou și motorina a devenit mai scumpă decât benzina.

Prețurile carburanților au fluctuat foarte mult în ultimii doi ani. Cea mai mare diferență a fost înregistrată în octombrie 2022, când motorina era mai scumpă cu 1,5 lei pe litru. Apoi, după o lungă serie de modificări, benzina și motorina au ajuns la finele lui aprilie 2023 la același preț, fie că era 6,60 lei, fie 6,61 lei pe litru.

Vezi și alte știri: Super ofertă la Lidl sâmbătă, 27 aprilie 2024! Un produs cumpărat adesea de români se întoarce pe rafturile magazinelor