- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Care mai este bursa șpăgilor la Metrorex: în jur de 7000 de euro pentru mecanicii de tren. DIICOT a descins la examenele trucate și a ridicat 30 de candidați

25 Nov, 22:21 • Gabriela Andreescu
Zeci de poliţişti, jandarmi şi procurori DIICOT au descins chiar în mijlocul examenelor pentru ocuparea postului de mecanic de locomotivă la Metrorex. Potrivit unor surse din anchetă, examenele ar fi fost fraudate, iar sumele vehiculate erau de ordinul miilor de euro.
Care mai este bursa șpăgilor la Metrorex: în jur de 7000 de euro pentru mecanicii de tren. DIICOT a descins la examenele trucate și a ridicat 30 de candidați

Anchetatorii au descins la sediul Metrorex după ce au aflat că mai mulți instructori ar fi promis candidaților sprijin pentru fraudarea examenului, în schimbul unor sume de bani.

Pentru un loc garantat, candidații aveau de plătit sume de până la 7000 de euro. Asta în condițiile în care salariul unui mecanic metrorex se ridică aproape la 1400 de euro, fără sporuri, anunță observatornews.ro.

Citește și: Bucureștenii din Sectorul 1 vor primi ajutoare între 1.000 și 3.000 de lei pentru plata facturilor la energie

Descinderile au început miercuri, 23 noiembrie, chiar în timpul examenelor. Procurorii suspectează că ar exista aproximativ 20 de lucrări fraudate. Pentru un loc garantat, candidaţii aveau de plătit undeva între 6 şi 7.000 de euro, arată sursa citată.

DIICOT a descins la examenele trucate la Metrorex și a ridicat 30 de candidați
DIICOT a descins la examenele trucate la Metrorex și a ridicat 30 de candidați

Conform informațiilor trimise de anchetatori, instructorii le-ar fi promis candidaţilor ajutor pentru a frauda examenele, evident, în schimbul unor sume de bani.

Cum erau „aranjate” examenele la Metrorex

În timpul examenului, polițiștilor aflați la fața locului le-a atras atenția un bărbat aflat în apropierea instituției. Acesta citea dintr-un manual și trimitea informațiile prin intermediul mesajelor.

Citește și: Mame şi soţii ale soldaţilor ruşi mobilizaţi în Ucraina îi cer socoteală lui Putin: „Vladimir Vladimirovici, sunteţi bărbat sau ce? Aveţi curajul să ne priviţi în ochi?”

Mergând pe acest fir, anchetatorii au ajuns la 12 candidați care primeau informațiile folosind căști de copiat.

Toți cei aproape 30 de candidați au intrat în vizorul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București pentru fapte de corupție.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult