- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă carburanții astăzi, 1 septembrie. Veste bună pentru șoferi

01 Sep, 11:24 • Lupu Alexandra
Șoferii vor avea o surpriză la pompă. Preț carburanți 1 septembrie.
Cât costă carburanții astăzi, 1 septembrie. Veste bună pentru șoferi

Veste bună pentru șoferi. A scăzut prețul la carburanți, informează bugetul.ro. Benzina se ieftinește ușor, iar prețul motorinei stagnează.

Cât costă carburanții astăzi

Prețul carburanților în România, la început de toamnă. Benzina se ieftineşte uşor înainte de weekend, iar preţul motorinei stagnează. Cea mai ieftină benzină standard costă astăzi 7,13 lei şi se găseşte la o staţie Petrom din Bucureşti, str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, sector 5. Este remarcată o ieftinire ușoară, având în vedere că miercuri, un litru de benzină standard costa 7,14 lei.

Citește și despre următorul subiect: Anunț pentru șoferi. Nicușor Dan a informat ce se întâmplă cu vignetele de tranzit al Capitalei chiar din această săptămână

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 7,14 lei și 7,35 lei. Pentru un litru de benzină premium, șoferii scot din buzunare între 7,59 și 8,00 lei. Cea mai ieftină motorină standard costă astăzi 7,39 lei și se găsește la o staţie Petrom (sector 5) şi una Lukoil din Bucureşti (sector 6).

Prețul a rămas la același nivel înregistrat miercuri. La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 7,41 lei și 7,54 lei. În ceea ce privește motorina premium, prețul a rămas la 7,75 lei litrul cea mai ieftină, atât cât era şi miercuri, preţul ajungând până la 8,04 lei.

Prețul carburanților a explodat în 2023, față de anul trecut. Studiul realizat de InfoCons arată că tariful a crescut cu 70%. Studiul a fost realizat pentru a analiza evoluția prețului la carburanți pentru perioada 2022 și prima jumătate a anului 2023, în ceea ce privește tariful țițeiului.

Carburanți
Carburanți

Modificări au suferit și prețurile carburantului diesel, având cel mai mic preț în luna mai a acestui an, mai precis 6.49 lei/litru, iar cel mai mare preț a fost în iunie în 2022, 9.24 lei/litru. România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină.

Statul român este întrecut în clasament de  Bulgaria și Malta. Dacă vorbim despre motorină, România se clasează pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic tarif la acest tip de combustibil. România se află în clasament după Bulgaria, Malta și Polonia.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ce trebuie să ştie şoferii despre poliţa RCA. În ce cazuri asigurarea obligatorie acoperă şi daunele colaterale