- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Carburanţii, tot mai scumpi în România. Cât a ajuns să coste litrul de benzină standard şi motorină

19 Oct, 10:19 • Andrei Alina
Benzina standard şi motorina continuă să se scumpească în ciuda subvenţiei oferite de Guvern. Petrom a crescut din nou prețurile, la două zile de la precedenta scumpire.
Carburanţii, tot mai scumpi în România. Cât a ajuns să coste litrul de benzină standard şi motorină

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa la 19 octombrie 2022, în aplicația Petrom, un preț de 7,38 lei/litru de benzină standard, în timp ce pentru un litru de motorină şoferii trebuie să plătească 8,84 lei/litrul.

Din aceste preţuri, la casă se scade suma de 50 de bani, reprezentând ajutorul acordat de Guvern, astfel că şoferii ajung să plătească 6,88 lei pe litru la benzină standard și 8,34 lei pe litru la motorină standard.

Față de ziua precendentă, prețul a crescut cu trei bani pe litru la benzină și cu cinci bani pe litru la motorină, potrivit Economica.net. După scumpirea de miercuri, crește și mai mult diferența de preț dintre motorină și benzină, ajungând la un nou nivel record – 1,46 lei/litru.

 

Cât costă plinul de benzină standard pentru un Logan azi

Astfel, plinul unui Logan pe benzină va costa miercuri 344 lei, în timp ce pentru motorină preţul este 417 lei.

Citeşte şi: Carburanții ar putea fi mai scumpi din octombrie 2022. Cât vor plăti românii de luna viitoare și ce se întâmplă cu cei 50 de bani compensare

Ultima scumpire a carburanţilor a avut loc pe 17 octombrie, când prețurile au crescut cu opt bani pe litru, și la benzină și la motorină.

Citeşte şi: Tanczos Barna se plimbă cu mașina electrică pe curentul Ministerului. Unde își încarcă ministrul mașina?

 

Cu cât se vând carburanţii la alte staţii din Capitală

În Capitală, cea mai ieftină benzină se vinde la stațiile Lukoil. 6,8 lei costă benzina la punctele de alimentare din Coralilor, Chitila și Poligrafiei.

OMV comercializează cea mai scumpă benzină, cu 6,97 lei pe litru.

În București, cea mai ieftină motorină se vinde la o două stații Socar, din Bulevardul Basarabia, respectiv Strada Vasile Lascăr și la un punct Lukoil, cu 8,29 lei pe litru.

Cea mai scumpă motorină o vinde tot OMV, cu 8,43 lei pe litru, iar pe locul al doilea în topul benzinăriilor scumpe se poziționează MOL, cu 8,38 lei.

Românii consumă anual circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină. Două treimi din motorina consumată este produsă în cele trei rafinării din România, restul se importă.