- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Categoria de angajați care va primi salariu de 7.400 de lei din 1 noiembrie 2023. „S-a discutat şi de bani pentru concedii sau bonuri de masă”

19 Sep, 16:19 • Cornel Ghimeșan
Angajații de la metrou vor primi salarii mai mari cu 13% decât în prezent, începând cu 1 noiembrie 2023. Așadar, salariul mediu net va fi de 7.400 de lei.
Categoria de angajați care va primi salariu de 7.400 de lei din 1 noiembrie 2023. „S-a discutat şi de bani pentru concedii sau bonuri de masă”

Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, a anunțat că noul Contract Colectiv de Muncă a fost deja înregistrat la ITM. „Au avut loc 26 de runde de negocieri pe tema noului Contract Colectiv de Muncă și s-a ajuns la un consens, prin care și conducerea executivă și structura sindicală au căzut de acord asupra condițiilor pentru anul următor”, a declarat Mihai Barbu, președinte CA Metrorex, potrivit Gândul.

Citește și Noi vouchere pentru români. Cine va primi banii din luna octombrie 2024

Pe lângă mărirea salariilor, cei care sunt angajați la Metrorex vor avea bani pentru concedii sau bonuri de masă.

„Bineînțeles, s-au discutat foarte multe lucruri. Contractul Colectiv de Muncă nu conține doar majorarea salarială, ci și alte lucruri care trebuie reglate între administrație și structura salarială, cum ar fi banii pentru concedii sau bonurile de masă. Procentual, salariul crește cu 13%, începând cu 1 noiembrie”, a mai declarat Mihai Barbu.

Salariul mediu brut la Metrorex e de 11.330 lei, în momentul de față, iar net e 6.628 de lei. Din 1 noiembrie, după creșterea de 13%, salariul mediu brut va fi de 12.803 lei, iar net de 7.490 de lei.

Discuțiile pe tema salariilor au pornit încă din luna iunie între președintele CA Metrorex și sindicate. „Bineînțeles că este normal pentru orice om să-și dorească mai mulți bani la salariu, dar nu putem depăși cheltuiala salarială, pentru că este ilegal. Și atunci, în limita cheltuielii salariale, și a bugetului pe care noi îl avem aprobat, prin Hotărâre de Guvern, încercăm să găsim cele mai bune soluții, și pentru companie, dar și pentru angajați”, a transmis Mihai Barbu la acea vreme.

Citește și Peste 10.000 de tineri și profesioniști își caută un job

Tot atunci, președintele a spus că nu se știa exact cât de mare urma să fie majorarea salariilor. „Ei solicită o majorare (procentuală – n.r.) cu două cifre, nu știm dacă putem ajunge acolo, dar, cum vă spuneam, discuția este între procent sau sumă fixă. Dar, așa cum vă spuneam, noi nu putem depăși cheltuiala salarială așa cum avem bugetul aprobat”, a declarat președintele CA Metrorex.

Ce beneficii au cei care sunt angajați la Metrorex

Chiar dacă lucrează sau nu fizic de la birou, toți angajații au sporuri de tunel în valoare de 20%. Au și asigurări de sănătate pentru care compania cheltuie circa 5-6 milioane de lei.

Niciun salariu net de la Metrorex nu e sub 3.500 de lei. Cele mai multe variază între 5.000 – 6.000 de lei. Un dispecer din cadrul Metrorex câștigă aproximativ 10.000 de lei. Cei de la conducerea companiei primesc un salariu chiar și de 12.000 de lei. Venitul lunar al directorilor ajunge chiar și la 20.000 de lei.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult