- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți bani câștigă o pensionară care a muncit 45 de ani în Germania. „Mă mulțumesc doar cu un pahar de apă”

26 Feb, 13:31 • Bumbeneci Diana
O femeie pensionară în vârstă de 71 de ani, care a dedicat 45 de ani lucrând cu normă întreagă în Germania, a dezvăluit public câți bani primește lunar drept pensie.
Câți bani câștigă o pensionară care a muncit 45 de ani în Germania. „Mă mulțumesc doar cu un pahar de apă”

După o viață de muncă, majoritatea pensionarilor speră să își petreacă bătrânețea în condiții cât de poate de decente sau cel puțin suportabile. Câți bani câștigă o pensionară care a muncit 45 de ani pe teritoriu nemțesc.

Câți bani câștigă o pensionară care a muncit 45 de ani în Germania

Dar realitatea este cruntă. Conform statisticilor, mulți seniori din Germania abia reușesc să se descurce cu banii de pensie pentru a supraviețui zi de zi.

Este și cazul unei femei în vârstă de 71 de ani, din Regensburg, care a mărturisit pentru publicația Mittelbayerische Zeitung, citată de ziarulromanesc.de, ce sumă primește lunar din pensie după patru decenii de muncă dedicată cu normă întreagă.

Această femeie a lucrat inițial 45 de ani ca educatoare la grădiniță, apoi la companiile Siemens VDO și Continental. Cu toate acestea, pensia sa, după atâția ani de muncă, se ridică doar la 1.220 de euro lunar, bani cu care abia reușește să se descurce.

Ai mai  putea citi azi și: El este românul care a câștigat duminică 7 milioane de euro la loto 6/49

bani pensionară
bani pensionară

„Nu mai rămâne nimic pentru economii. Nici măcar pentru o cafea nu îmi permit să merg. Atunci când foștii mei colegi de serviciu se întâlnesc în oraș, trebuie să inventez scuze sau să mă mulțumesc doar cu un pahar de apă. Pentru ce am muncit timp de 45 de ani?”, se întreabă cu amărăciune femeia, care cheltuie pensia lunar pe chirie, facturi de utilități, taxe diverse, asigurări și hrană pentru pisica sa, Charly.

Cu atât de puțin la sfârșitul lunii, femeia a ajuns să depindă de ajutorul băncii de alimente și de sprijinul pentru locuințe.

Conform datelor, în Germania, pensia medie pentru femeile din Palatinatul Superior este de 772 de euro, în timp ce bărbații primesc în medie 1.266 de euro lunar, conform Mittelbayerische Zeitung. Astfel, femeile sunt afectate în mod disproporționat de sărăcia din bătrânețe.

Ai mai putea citi și: Preț carburanți 26 februarie. Lovitură pentru șoferii care alimentează cu benzină sau motorină

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult