- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce să faci ca pâinea să rămână proaspătă cât mai mult timp. Trucuri eficiente de care nu știu prea mulți

25 Jun, 18:47 • Cornel Ghimeșan
Cu toții consumăm pâine mai mult sau mai puțin. E o sursă importantă de carbohidrați și poate fi o parte sănătoasă a unei diete corecte și echilibrate. E bine, totuși, să fim atenți la tipul de pâine pe care îl consumăm și să fim conștienți de anumite aspecte.
Ce să faci ca pâinea să rămână proaspătă cât mai mult timp. Trucuri eficiente de care nu știu prea mulți

Pâinea conține o mulțime de nutrienți, cum ar fi fibre, vitamina B și minerale, dar e bine să fim atenți și la calitatea ei. Spre exemplu, e de evitat mucegaiul de pe pâine fiindcă poate să provoace probleme grave de sănătate, cum ar fi alergii sau intoxicații alimentare. Mereu ar trebui să verificăm aspectul și mirosul pâinii înainte să o consumăm.

Mucegaiul apare în momentul în care pâinea intră în contact cu aerul și umiditatea și poate fi accelerat de temperaturi ridicate. Produce enzime și substanțe chimice care pot deteriora pâinea și pot crea probleme de sănătate. Tocmai de aceea e bine să o păstrăm într-un loc uscat și să o consumăm înainte de expirare.

Citește și Oficial. Românii vor plăti mai puțin pentru alimentele de bază. Marii retaileri sunt de acord cu propunerea Guvernului

Și învechirea afectează pâinea fiindcă amidonul pe care îl conține începe să se cristalizeze și să se întărească, lucru care duce la pierderea prospețimii și a texturii moi. Dacă lăsați pâinea la aer sau la temperaturi ridicate, acest lucru poate accelera învechirea. De asemenea, și expunerea la lumină solară directă sau la alte surse de căldură poate ajuta la degradarea ei.

Ce să facem ca pâinea să reziste mai mult

În primul rând, e important locul unde păstrăm pâinea. E de preferat să o ținem cât mai departe de aer și umiditate. Putem, spre exemplu, să folosim un recipient etanș, cum ar fi o cutie de plastic sau o pungă de alimente care se sigilează.

Citește și Cât va costa uleiul, după plafonarea prețurilor la alimentele de bază. Marile magazine au acceptat să reducă costurile

O altă modalitate de a ține pâinea proaspătă cât mai mult timp e congelarea. Dacă știm că nu o putem consuma într-un timp scurt, atunci congelarea e soluția care oprește procesul de învechire. Pâinea se taie în felii și se ambalează în pungi de congelare. Când vreți să o consumați, e bine să scoateți bucățile necesare și să le lăsați să se dezghețe la temperatura camerei sau la cuptor. Puteți să o țineți la congelator circa 2-3 luni fără să-și piardă calitatea.

O altă soluție e reîncălzirea. Dacă aveți o bucată de pâine rămasă care și-a pierdut prospețimea puteți să încercați să o reîncălziți.

Tăierea corespunzătoare – Când tăiați pâinea e bine să vă asigurați că aveți un cuțit ascuțit cu care obțineți felii curate. Dacă o tăiați folosind un cuțit neascuțit, acest lucru poate provoca apăsarea excesivă și stricarea structurii sale interne.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult