- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu are o spălătoreasă de vase în 2023. La ce sumă poate ajunge pe lună luând în calcul și prime sau tips

02 Apr, 18:44 • Claudia Simion
Job-ul de spălătoreasă de vase e foarte important pentru restaurante sau baruri, iar reprezentanții localurilor nu se pot lipsi de el. Dar cât de bine e plătită o spălătoreasă de vase în 2023?
Ce salariu are o spălătoreasă de vase în 2023. La ce sumă poate ajunge pe lună luând în calcul și prime sau tips

Un restaurant a postat un anunț, la finalul lunii martie, că își caută o spălătoreasă de vase. Pe lângă detaliile legate de acest job și beneficii, angajatorul a dezvăluit și care e salariul.

Așadar, potrivit anunțului respectiv postat pe Facebook, o spălătoreasă de vase câștigă un salariu brut de 3.000 de lei în 2023. Sume e de 1898 de lei net, adică salariul minim pe economie.

Citește și Vrei să știi ce e un job de continuous improvement? Cum poți obține locul de muncă plătit cu 1600 de euro pe lună

Experiența nu e necesară pentru un astfel de job, iar programul de lucru este de două zile lucrate, urmate de două zile libere. Nu e specificat în anunț și care e numărul de ore lucrate.

Unul dintre beneficiile oferite e că angajatul are masa asigurată la restaurantul respectiv. Banii cheltuiți pe transport sunt decontați de angajator.

Ce bonusuri are o spălătoreasă de vase, pe lângă salariu

O spălătoreasă de vase, potrivit anunțului respectiv de angajare, poate să ia o primă lunară, în funcție de performanțe, iar suma e între 200 și 700 de lei.

Citește și A apărut bancnota euro cu Ștefan cel Mare. Cum arată și de unde o poți cumpăra

De asemenea, pe lângă salariu și primă, spălătoreasa de vase poate să primeasă și tips. Dacă ne gândim că ia 50 de lei ca tips zilnic, acest lucru ar însemna că într-o lună primește 1900+200+750 (tips de câte 50 de lei pe zi, la 15 zile de lucru pe lună), adică în total 2.850 de lei în mână.