- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se întâmplă cu salariile din Sănătate? Anunț de ultimă oră din partea Ministerului Sănătății

14 Mar, 18:14 • Cornel Ghimeșan
Anunț de ultimă oră din partea Ministerului Sănătății cu privire la salariile din sistemul medical! Salarizarea personalului medical, de asistenţă socială şi alte sectoare de activitate bugetară se midifică.
Ce se întâmplă cu salariile din Sănătate? Anunț de ultimă oră din partea Ministerului Sănătății

Ce se întâmplă cu salariile din Sănătate? Pe data de 11 martie 2024, a fost publicată în Monitorul Oficial OUG nr. 19/2024 privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sănătate, asistenţă socială şi alte sectoare de activitate bugetară.

Citește și Guvernul dă derogări de la ordonanța de reducere a cheltuielilor bugetare. Ministerul Sănătății este primul vizat

Ce se întâmplă cu salariile din Sănătate?

Potrivit Ministerului Sănătății, acest act normativ prevede că salariații din aceste domenii beneficiază de majorări salariale, începând cu luna martie a anului 2024, potrivit Antena3CNN. 

De asemnea, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 19/2024 prevede, acordarea unei indemnizații de 350 de lei / 700 de lei pentru medicii de medicină generală (care nu au dobândit o specialitate) din cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primiri urgențe (UPU/CPU) care fac lunar o gardă, respectiv, cel puțin două gărzi, în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial.

Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că această categorie nu beneficia de plata indemnizației pentru serviciul de gardă până la apariția OUG nr. 19/2024.

„Indemnizațiile pentru gărzi acordate medicilor specialiști, medicilor primari și medicilor rezidenți acordate în conformitate cu prevederile OUG nr. 63/2023, cu modificările și completările ulterioare, nu au fost modificate, cuantumul acestora rămânând același”, au transmis oficialii din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Ordonanţa de creştere a salariilor din Sănătate determină o scădere a indemnizației pentru gărzile din spitale, afirma miercuri deputatul USR Adrian Wiener: „România condusă ca o covrigărie – alertă de ticăloșie”.

Ministerul Sănătății anunță noul parteneriat cu BEI

România va primi, printr-un parteneriat cu BEI, peste 2,1 miliarde de euro pentru modernizarea spitalelor. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii anunţă încheierea unui parteneriat cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), în urma căruia România va primi peste 2,1 miliarde de euro împrumut pentru construcţia şi dotarea de spitale şi pentru modernizarea serviciilor ambulatorii, conform știripesurse.ro.

România va primi, printr-un parteneriat cu BEI, peste 2,1 miliarde de euro pentru modernizarea spitalelor

Proiectul dezvoltat în parteneriat cu BEI este complementar finanţării prin Programul Naţional de Relansare şi Rezilienţă şi va asigura banii necesari pentru construcţia, reabilitarea, extinderea şi dotarea unităţilor sanitare.

„Mulţumim Băncii Europene pentru Investiţii pentru suportul acordat în drumul nostru către un sistem de sănătate mai accesibil pentru toţi românii. Este un parteneriat care întregeşte cel mai consistent efort de atragere de bani europeni pentru sistemul medical românesc – peste 2,1 miliarde de euro atât pentru construirea şi dotarea de spitale, cât şi pentru modernizarea serviciilor ambulatorii la nivel naţional”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Citește și Ministerul Sănătății vine cu vești noi despre decontarea vaccinurilor. Ce români beneficiază de acest ajutor

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult