- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cele mai căutate domenii de generația Z: peste 60% dintre tineri vor să studieze business

26 Sep, 16:34 • Bumbeneci Diana
Generația Z surprinde încă odată! Tinerii din această generație sunt atrași de o gamă largă de domenii, cu un interes deosebit pentru business (61%), inginerie (53%), științe sociale (54%) și informatică (52%).
Cele mai căutate domenii de generația Z: peste 60% dintre tineri vor să studieze business

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori.

Cele mai căutate domenii de generația Z

Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din ce în ce mai interesați de domenii de studiu care să le ofere cunoștințe și abilități relevante pentru viitor, precum și să le permită să se adapteze rapid la schimbările din societate și piața muncii.

89% dintre elevii și studenții români sunt interesați să studieze domeniul preferat în străinătate

Generația Z se remarcă prin diversitatea intereselor academice. Tinerii din această generație sunt atrași de o gamă largă de domenii, cu un interes deosebit pentru business (61%), inginerie (53%), științe sociale (54%) și informatică (52%). Manifestă curiozitate și pentru științele umaniste, drept, medicină și multe altele. Această diversitate reflectă dorința lor de a explora și de a juca un rol activ în societate și în lumea profesională.

Viitorii studenți și masteranzi caută un mediu universitar în care inovația, etica și distracția fac echipă. Preferă să exploreze, de aceea opțiunile lor sunt deschise și nu se limitează la o singură alegere. În timp ce 11% dintre ei știu sigur că vor să rămână la studii în România, 89% încă își evaluează posibilitățile și iau în considerare atât studiul în țară, cât și în străinătate. Peste 50% ar alege ca destinație Olanda, fiind urmată îndeaproape de Danemarca, Germania, Elveția, Finalanda, Franța, Italia, Belgia.

IUF – The International University Fair oferă generației Z ocazia să exploreze toate domeniile de interes de la universități din țară și străinătate

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, are loc o nouă ediție IUF-The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei, unde elevii și studențiii pot afla informații despre peste 5.000 de programe de studiu de la reprezentanții universităților și instituțiilor educaționale din 12 țări (Danemarca, Belgia, Italia, Austria, Irlanda, Elveția, Grecia, România, Olanda, Franța, Germania și Finlanda).

generația Z
generația Z

Pe lângă discuțiile cu reprezentanții universităților, vizitatorii pot participa şi la YouForum, prima conferinţă care pune accent pe dezvoltarea personală şi profesională, pe oportunităţile de carieră, dar şi pe mecanismele prin care tinerii îşi pot forma o reţea socială puternică.

Conferința YouForum aduce generația Z față în față cu peste 35 de invitați printre care și: Dragoș Petrescu (Președinte City Grill Restaurants), Selly (Antreprenor, producător de filme și creator de conținut), Ana Petcu (Artist), George Moroianu (Fondator Flip.ro), Maria Carusi (Psiholog clinician).

Elevii și studenții își vor dezvolta abilitățile pentru domeniile lor de interes la sesiuni de discuții și ateliere practice despre antreprenoriat, public speaking, gestionarea emoțiilor, alegerea programului de studii, crearea conținutului viral pe social media. În plus, vor putea participa și la prezentările susținute de Griffith College despre programele lor de creație sau la cele susținute de ACT – The American College of Thessaloniki, EA – The Entrepreneurship Academy și University of Twente despre modelul lor educațional.

Înscrierile sunt deschise pe site-ul evenimentului. IUF – The International University Fair va avea loc în 3 orașe – București (30 septembrie – 1 octombrie), Iași (3 octombrie), Cluj (5 octombrie)

Ai mai putea citi și: Chirii mai scumpe în România, în 2023. Care sunt prețurile în imobiliare, în București, Cluj, Brașov, Timișoara și Iași

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult