- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Celebra revistă National Geographic și-a concediat toți redactorii din echipă. „Schimbările de personal nu vor schimba capacitatea noastră de a face această muncă”

29 Jun, 20:01 • Lupu Alexandra
Decizie radicală. Revista National Geographic a concediat toți redactorii din echipa editorială. Iată care sunt motivele.
Celebra revistă National Geographic și-a concediat toți redactorii din echipă. „Schimbările de personal nu vor schimba capacitatea noastră de a face această muncă”

Revista National Geographic și-a concediat săptămâna aceasta ultimii redactori din echipă. Primele informații arată că în următoarea perioadă se vor ocupa de revistă doar editori și freelanceri, relatează digi24.ro.

Concedieri masive la revista National Geographic

National Geographic este una dintre cele mai apreciate și premiate publicații, având o vechime în presa scrisă de peste 100 de ani. Revista și-a concediat în această săptămână ultimii redactori din echipă.

În total, au fost concediați 19 salariați cu atribuții redacționale, inclusiv micul departament audio al revistei. Angajații au fost anunțați în luna aprilie că urmează să-și piardă locul de muncă. Redactorii au împărtășit vestea pe Twitter, acolo unde și-au adus aminte de timpul minunat petrecut alături de echipa revistei.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ford pregătește o nouă serie de concedieri, va renunța la 3.000 de angajaţi Dezvăluirea a fost făcută de Wall Street Journal

„Noul număr din National Geographic a sosit şi include cel mai recent articol al meu – cel de-al 16-lea şi ultimul ca redactor senior”, a scris Craig Welch.

„NatGeo îi disponibilizează pe toţi redactorii. Am fost atât de norocos. Am avut şansa să lucrez alături de jurnalişti incredibili şi să spun poveşti importante, globale. A fost o onoare”, completează redactorul.

„National Geographic disponibilizează echipa sa de redactori, din care fac parte şi eu. Au fost cinci ani minunaţi – o onoare şi o bucurie. Sunt foarte mândru de munca pe care colegii mei şi cu mine am făcut-o aici”, adaugă el.

National Geographic
National Geographic

National Geographic a avut peste 1.7 milioane de abonați la sfârșitul anului 2022. În ciuda disponibilizărilor, revista va continua să publice lunar, așa cum a confirmat un purtător de cuvânt al revistei.

„Concedierile nu vor schimba capacitatea noastră de a face această muncă, ci mai degrabă ne vor oferi mai multă flexibilitate pentru a spune povești diferite și pentru a ajunge la publicul nostru pe platformele pe care acesta petrece timpul”, a spus purtătorul de cuvânt al publicației.

„Orice insinuare că recentele schimbări vor avea un impact negativ asupra revistei, sau asupra calității relatărilor noastre, este pur și simplu incorectă”, adaugă el.

Citește și despre: Concedieri masive la OLX. 800 de angajați își vor pierde locul de muncă