- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine este ”doamna de fier” din spatele farmaciilor Catena! Este una dintre cele mai bogate femeii din România

19 Aug, 18:22 • Cornel Ghimeșan
Catena este una dintre cele mai cunoscute farmacii din România. Zilnic mii de români trec pragul acestui lanț de farmacii care le pune la dispoziție zeci de oferte care mai de care mai atractive, însă foarte puțini știu cine deține brandul românesc Catena.
Cine este ”doamna de fier” din spatele farmaciilor Catena! Este una dintre cele mai bogate femeii din România

Cine este ”doamna de fier” din spatele farmaciilor Catena! Este vorba despre femeia de afaceri Anca Vlad, considerată una dintre cele mai bogate persoane din România.

Citește și Studiu inedit în România. Care au fost cele mai active branduri în luna iulie 2023

Cine este ”doamna de fier” din spatele farmaciilor Catena!

Deși conduce unul dintre cele mai puternice branduri de farmacii din România, Anca Vlad este foarte scumpă la vedere, iar aparițiile sale publice pot fi numărate pe degete.

”Doamna de fier” din spatele farmaciilor Catena este considerată o femeie foarte puternică în businessul românesc. Numele său fiind prezent  în Top 100 Capital.

Proprietara lanțului de farmacii Catena are o avere considerabilă, de peste 600 de milioane de euro, fiind prezentă în topul celor mai bogate femei din țară, potrivit cancan.ro.

Anca Vlad a urmat cursurile C.A. Rosetti din Capitală, după care a absolvit Academia de Studii Economice, secția Relații Economice Internaționale. În timpul facultății, proprietara Catena a lucrat ca ghid și traducător, iar în anul 1980, a fost repartizată la o firmă ce activa în industria lemnului. În timp ce lucra în exportul de mobilă, Anca Vlad se ocupa și de traduceri.

La un moment dat, proprietara Catena a activat la Camera de Comerț a României, iar pasul cel mare către înființarea propriului brand l-a făcut în momentul în care a apărut Decretul 54.

Însă abia după șase luni, Anca Vlad și Catena au avut primul client. Compania Fildas Trading SRL a apărut, după ce Ancăi Vlad i-a venit ideea de a înființa o societate comercială prin care să fie distribuite produse farmaceutice umane și veterinare.

Catena este cel mai mare jucător din retailul farma, care deține în prezent peste 850 de farmacii la nivel național și este cea mai extinsă farmacie din țară.

Rețeaua de farmacii a ajuns la afaceri de peste 4,7 mld, lei în 2020, în ciuda pandemiei, an care s-a menținut la fel de bine precum și anul 2019.

Anul trecut, sub brandul Catena au mai intrat încă nouă unităţi, ceea ce a dus reţeaua la peste 850 de farmacii. Planurile pentru 2021 urmăresc intrarea în zone noi cu achiziţii de unităţi pentru a se consolida pe piaţă.

Top cinci cele mai bogate femei din România, în anul 2021

– Anastasia Soare, supranumită „Regina Sprâncenelor” – avere de 650 de milioane de euro;
– Anca Vlad, deținătoarea lanțurilor de farmacii Catena – avere de 480 milioane de euro;
– Veronica Gușă de Drăgan – 250 milioane de euro;
– Luchi Georghescu – 72 milioane de euro;
– Simona Halep – 47 milioane de euro.

Citește și Tânăra care încasează un salariu 8.000 de lei pe lună, deși nu a luat Bacalaureatul. Cu ce se ocupă acum românca. „Mi-a plăcut că este o meserie curată”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult