- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ciolacu spune că nu există o legătură între propunerea lui Klaus Iohannis la șefia NATO și devansarea alegerilor prezidențiale

23 Feb, 22:28 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu a afirmat, în urma unei întrebări adresate vineri la Târgu-Mureș, cu privire la existența unor discuții referitoare la propunerea lui Klaus Iohannis pentru postul de șef al NATO și la posibilitatea unei plecări anticipate a acestuia din funcția de președinte înainte de încheierea mandatului, că nu există nicio analogie între cele două situații.
Ciolacu spune că nu există o legătură între propunerea lui Klaus Iohannis la șefia NATO și devansarea alegerilor prezidențiale

Întrebat  vineri la Târgu-Mureș cu privire la propunerea lui Klaus Iohannis pentru șefia NATO și la posibilitatea unei plecări anticipate a acestuia din funcția de președinte înainte de încheierea mandatului, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu există nicio analogie între cele două situații, transmite News.ro.

Marcel Ciolacu a respins ideea de a exista vreo legătură între eventuala candidatură a președintelui Klaus Iohannis la funcția de secretar general al NATO și decizia de a devansa alegerile prezidențiale în septembrie. El a subliniat că nu s-a purtat nicio discuție pe această temă în coaliție atunci când s-a luat hotărârea de a schimba data alegerilor prezidențiale.

„Nu, nu există nicio paralelă între eventuala candidatură a domnului preşedinte Klaus Iohannis la funcţia de secretar general al NATO şi faptul că alegerile pentru funcţia de preşedinte au fost stabilite în coaliţie a se desfăşura în luna septembrie”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Citește și: Mihai Constantin, întrebat dacă România îl propune pe Klaus Iohannis la șefia NATO: „Nu am date pentru a comunica”

Președintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis

Ce a spus Marcel Ciolacu despre o carieră internațională pentru Klaus Iohannis?

Marcel Ciolacu a subliniat importanța alegerii lui Klaus Iohannis în funcția de secretar general al NATO pentru România, exprimând că este un lucru foarte important. El a evidențiat faptul că este benefic pentru țară să aibă un reprezentant într-una dintre cele mai înalte structuri din lume. Ciolacu a subliniat și susținerea sa pentru orice român care aspiră la o funcție înaltă în instituții precum Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European sau NATO, indiferent de afilierea politică a acestuia.

„Un român într-un dintre cele mai înalte structuri din lume. Eu susţin şi voi susţine întotdeauna, indiferent ce funcţie vremelnic voi ocupa, orice român pentru o funcţie înaltă în cadrul Comisiei Europene, Parlamentului European, Consiliului European, NATO. Sunt, în afară de structurile unde pe familii politice diferite personalităţi din România diferite personalităţi ocupă funcţii”, a conchis Ciolacu.

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a declarat miercuri, în timpul unei conferințe de presă, că ar fi mândru să vadă președintele României ocupând o funcție politică „la nivel înalt”. Acest lucru a fost afirmat în contextul în care a fost întrebat dacă șeful statului își dorește o funcție politică la nivel european după încheierea mandatului. Ciolacu a subliniat, de asemenea, că atât PSD, cât și PNL, vor avea o putere dublă de negociere în ambele familii politice, la nivel european, după alegerile europarlamentare.

Citește și: Klaus Iohannis, propunerea României pentru funcția de secretar general al NATO. Președintele trebuie să obţină sprijinul tuturor celor 31 de ţări membre pentru această funcție