- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cluj, orașul din România în care se trăiește mai bine decât unele capitale europene. Este pe 10 în topul UE al calității vieții

03 Mar, 15:44 • Adrian Popovici
Cifrele și datele nu mint: siguranța, transportul public eficient și oportunitățile de angajare abundente fac ca locuitorii Clujului să se simtă binecuvântați să trăiască într-un astfel de mediu. Într-adevăr, orașul se remarcă alături de alte metropole europene precum Zurich, Copenhaga, Stockholm și Geneva, ocupând un impresionant loc 9 în topul orașelor europene în care traiul este cel mai plăcut.
Cluj, orașul din România în care se trăiește mai bine decât unele capitale europene. Este pe 10 în topul UE al calității vieții

În contextul actual al cercetărilor asupra calității vieții în orașe, Cluj-Napoca se evidențiază cu mândrie în peisajul urban românesc. Potrivit unui raport recent publicat de Comisia Europeană, acest oraș transilvănean a urcat vertiginos în clasamentul orașelor europene în care traiul este considerat a fi cel mai plăcut, transmite Kanal D

Cu siguranță, cifrele și datele nu mint: siguranța, transportul public eficient și oportunitățile de angajare abundente fac ca locuitorii Clujului să se simtă binecuvântați să trăiască într-un astfel de mediu. Într-adevăr, orașul se remarcă alături de alte metropole europene precum Zurich, Copenhaga, Stockholm și Geneva, ocupând un impresionant loc 9 în topul orașelor europene în care traiul este cel mai plăcut. Aceasta nu este doar o recunoaștere locală, ci și internațională, subliniind nivelul ridicat de trai și progresul înregistrat de Cluj-Napoca în ultimii ani.

Cluj Napoca. Foto arhivă
Cluj Napoca. Foto arhivă

Te-ar putea interesa și: Argumentele surprinzătoare ale unui român care s-a mutat de la Cluj la București: „La modul cel mai serios, jegul este unul dintre lucrurile care mă atrag”

Ce anume face ca Cluj să fie atât de atractiv și de dorit pentru locuitori?

Potrivit lui Ioan Hosu, un reputat sociolog, „nivelul ridicat de satisfacție presupune performanțe ridicate în managementul serviciilor publice, în calitatea și performanța angajatorilor și nu în ultimul rând în relațiile dintre noi. Lucrurile acestea contează pentru că, un oraș care este perceput ca fiind foarte favorabilă calitatea vieții, devine mai atractiv”.

Cifrele nu mint nici în acest sens: 80% dintre cei care au răspuns la sondaj spun că se simt în siguranță în Cluj-Napoca, în timp ce 73% cred că pot să își găsească un loc de muncă mai bun decât în alte orașe. În plus, transportul public eficient este un alt aspect apreciat de locuitorii orașului, oferindu-le posibilitatea de a se deplasa rapid și comod în oraș și împrejurimi.

Pe lângă aceste aspecte, oferta culturală bogată și diversificată, precum și accesul la educație și servicii de sănătate de calitate, contribuie și ele la calitatea vieții superioare din Cluj-Napoca. Este, fără îndoială, un oraș care a reușit să-și transforme promisiunile în realitate și să devină un model de urmat pentru alte orașe românești și europene în căutarea unui echilibru între progres economic și bunăstare socială.

Citește și: Orășelul Copiilor din Cluj, un „Disneyland” al perioadei comuniste. Cum arată acum mocănița, atracția principală a parcului de distracții

Tags: