- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CNAIR a lansat licitația studiului de fezabilitate necesar pentru modernizarea unui lot de pe DN 2 București-Urziceni

13 Feb, 15:14 • Adrian Popovici
CNAIR a inițiat procesul de licitație pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar pentru modernizarea sectorului DN 2 București-Urziceni din Afumați, Ilfov. Această modernizare vizează un tronson de 7 kilometri, între kilometrii 11 și 18, cu planuri de construire a pasajelor pietonale subterane.
CNAIR a lansat licitația studiului de fezabilitate necesar pentru modernizarea unui lot de pe DN 2 București-Urziceni

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a demarat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar pentru modernizarea sectorului DN 2 București-Urziceni situat în Afumați, județul Ilfov. Acest proiect vizează o porțiune de 7 kilometri, între km 11 și 18 și include planificarea și construcția de pasaje pietonale subterane, transmite Economedia.

În contextul inițiativei, în anul 2022, CNAIR încheiase un contract în valoare de peste 40 de milioane de lei pentru reabilitarea DN 2 București-Urziceni pe o porțiune de 4 kilometri (de la kilometrul 7 la kilometrul 11) în zona Voluntari, care implica, de asemenea, lucrări de reparații la pasajul peste Centura București și execuția a 5 pasaje pietonale subterane.

Te-ar putea interesa și: CNAIR a scos la licitație un contract de 15 milioane lei pentru supervizarea lucrărilor de pe DN 73 Pitești-Brașov. Se caută supervizor pentru lucrări pe loturile Câmpulung-Bran-Brașov

 

DN 2 București-Urziceni. Credit foto: Facebook
DN 2 București-Urziceni. Credit foto: Facebook

Cum va fi modernizat DN 2 București-Urziceni?

Sectorul de drum DN 2 București-Urziceni are două benzi de circulație pe sens, cu un nivel de trafic foarte intens, în unele zone fiind atinsă capacitatea maximă de circulație a drumului. În cadrul acestui proiect, la kilometrul 15 al DN 2 este planificată construcția unui pasaj pietonal subteran, iar un alt pasaj similar este prevăzut la kilometrul 16, la intersecția cu strada Fagului și strada Revoluției.

Tot la kilometrul 16, la intersecția cu DJ 200 A, se va implementa un sens giratoriu, în timp ce la kilometrul 18, la ieșirea spre Șindrilița, va fi amenajat un punct de întoarcere, de asemenea, cu un sens giratoriu. Aceste inițiative urmăresc îmbunătățirea siguranței și fluidizarea traficului pe DN 2, contribuind la facilitarea și securizarea mobilității atât a șoferilor, cât și a pietonilor în aceste zone aglomerate.

CNAIR vizează modernizarea sectorului de drum situat între kilometrii 11+500 și 18+330, în localitatea Afumați. Principalele caracteristici solicitate pentru proiectul de fezabilitate includ amenajarea trotuarelor, implementarea unui sistem eficient de iluminat public și construirea unor treceri pentru pietoni cu pasaje subterane. Finanțarea acestor lucrări este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar fiecare contract încheiat va avea o durată de 8 luni.

„In cadrul contractului se vor presta urmatoarele servicii si se vor elabora urmatoarele documente: Expertiza Tehnica pentru sectorul de drum national DN 2 km 11+500 – km 18 + 330 aferent Proiectului; Revizuirea/Actualizarea Studiului de Fezabilitate “Modernizare DN 2 km 7 + 848 – km 18 + 330 – Etapa II – Modernizare DN 2, Sector km 11+500 – km 18 + 330.

Studiul de Fezabilitate (Etapa II) a proiectului de modernizare are o durată de 7 luni și este finanțat din fonduri de la Buget. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu a explicat că studiul de fezabilitate include o expertiză tehnică pentru sectorul de drum din Afumați și va prezenta propunerile pentru amenajarea de trotuare, iluminat public și pasaje pietonale”, mai transmite CNAIR pe tema modernizării DN 2 București-Urziceni.

Citește și: Pasaj „mamut” cu o lungime de 1.795 metri pe DN 2 la Roman. CNAIR a cerut fonduri europene pentru pasajul în valoare de 76 de milioane lei