- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CNAIR dă undă verde pentru reabilitarea podului peste Canalul Poarta Albă – Midia -Năvodari, de pe DN 22C

06 Mar, 22:20 • Adrian Popovici
Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat că au fost contractate lucrările pentru proiectarea și reabilitarea podului peste canalul Poarta Albă - Midia - Năvodari. Valoarea contractului este de 21,5 milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea acestuia va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Într-un demers menit să consolideze și să modernizeze infrastructura rutieră din România, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a făcut un pas semnificativ prin desemnarea câștigătorului contractului pentru reabilitarea unui pod important peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari, în județul Constanța. Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat cu mândrie că asocierea Geiger Transilvania SRL – Pod-Proiect SRL a fost selectată pentru această misiune crucială, transmite Antena 3 CNN.

Potrivit declarațiilor lui Cristian Pistol, valoarea contractului pentru reabilitarea podului Canalul Poarta Albă – Midia -Năvodari, situat pe DN22C (km 38+002), se ridică la suma de 21,43 milioane de lei, fără TVA. Această investiție este un pas esențial în continuarea eforturilor de modernizare a podurilor dunărene din țară și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Durata contractului este planificată pe o perioadă de 15 luni, din care 4 luni vor fi dedicate proiectării, iar celelalte 11 luni vor fi alocate execuției lucrărilor propriu-zise. Semnarea contractului va avea loc după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și soluționarea acestora.

CNAIR dă undă verde pentru modernizarea podului peste Canalul Poarta Albă – Midia -Năvodari, de pe DN 22C. Foto: Facebook
CNAIR dă undă verde pentru modernizarea podului peste Canalul Poarta Albă – Midia -Năvodari, de pe DN 22C. Foto: Facebook

De ce vrea CNAIR să reabiliteze acest pod?

Podul în cauză, construit în anul 1987, este un element vital al infrastructurii rutiere, având o lungime de aproximativ 214 metri. Cu toate acestea, trecerea anilor și utilizarea intensă au pus la încercare rezistența și funcționalitatea sa. De aceea, lucrările de reabilitare planificate vizează atât suprastructura, cât și infrastructura podului, pentru a asigura un nivel optim de siguranță și eficiență în traficul rutier.

Această inițiativă a CNAIR nu numai că va îmbunătăți condițiile de transport în zonă, dar va și contribui la creșterea economică și dezvoltarea durabilă a regiunii. Prin modernizarea infrastructurii rutiere, se deschid noi oportunități pentru creșterea comerțului și a turismului, consolidând în același timp conectivitatea între regiuni și între România și restul Europei.

Desemnarea câștigătorului contractului de către CNAIR pentru reabilitarea podului peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari marchează un pas semnificativ în direcția unei infrastructuri rutiere moderne și competitive în România. Reprezintă un pas important în dezvoltarea durabilă a țării și de a asigura confortul și siguranța cetățenilor și a celor care tranzitează aceste căi de comunicație vitale.

Citește și:

Tags: