- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CNAIR nu plătește facturile către constructori. Horațiu Cosma, fost secretar de stat: „Guvernul faultează industria construcțiilor și riscă să arunce la gunoi miliardele europene”

23 Nov, 14:05 • Bumbeneci Diana
Un nou scandal în Ministerul Transporturilor. CNAIR trebuie să plătească facturi de un miliard de lei pentru constructorii de autostrăzi și drumuri expres, dar întârzie achitarea lor, acuză Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
CNAIR nu plătește facturile către constructori. Horațiu Cosma, fost secretar de stat: „Guvernul faultează industria construcțiilor și riscă să arunce la gunoi miliardele europene”

Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor susține că CNAIR nu plătește intenționat facturile. CNAIR are de achitat constructorilor de autostrăzi și drumuri expres facturi de aprox. un miliard de lei, facturi emise în ultimele săptămâni. Sunt facturi emise pentru lucrări pe cele mai importante șantiere din țară : Autostrada A 1 Sibiu-Pitești, Autostrada Bucureștiului, Autostrada Moldovei A 7, A 3 Transilvania sau Drumul Expres Craiova-Pitești.

Horațiu Comșa acuză CNAIR că nu plătește facturile la timp

,,Atentat la dezvoltarea României: Guvernul faultează industria construcțiilor și riscă să arunce la gunoi miliardele europene. Compania de Drumuri a acumulat în ultimele săptămâni facturi neplătite către constructori de peste 1 miliard de lei pentru marile proiecte de autostrăzi și drumuri expres și gaura se tot adâncește:

Horațiu Cosma, în vizită pe șantier
Horațiu Cosma, în vizită pe șantier

-320 milioane lei pe Autostrada A1 Sibiu – Pitești,

–250 milioane pe Autostrada Moldovei A7,

–110 milioane pe Autostrada A0 de Centură București,

–190 milioane pe drumul expres Craiova – Pitești,

–180 milioane pe Autostrada A3 Transilvania,

–85 milioane la podul peste Dunăre de la Brăila,

–27 milioane la drumul expres Brăila – Galați.

Cum de s-a ajuns aici? De doi ani, PSD și PNL dau petrecere pe banii românilor. Pensii speciale până la cer, mii de angajări de pile la stat, BMW-uri cu dedicație și multă bătaie de joc față de banul public. Iar acum, au ajuns să se plângă că nu mai au bani.
A venit vremea decontului. În loc să strângă cureaua, Ciolacu cu voturile PNL pune biciul tot pe cetățeni, pe antreprenori, pe mediul privat. A scos de pe o zi pe alta scutirile fiscale pentru constructori, promise inițial până în 2028. A cocoșat firmele cu taxa pe cifra de afaceri. Și, cireașa de pe tort, a dat o ”ordonanță 13” economică prin care dă încă o țeapă constructorilor. Nu le mai plătește facturile pe final de an, pentru lucrările executate la grădinițe, școli sau drumuri.” -Horațiu Cosma.

În legătură cu facturile de plătit, Horațiu Cosma susține că sunt ,,neplătite”, dar unele dintre acestea încă sunt în termenul legat de 60 de zile de la emitere. De exemplu, o factură de 84 milioane lei pentru Podul Brăila la WeBuild este emisă pe 7 noiembrie după cum Economedia a scris aici.

Ai mai putea citi: Schema de ajutor pentru energie 2023. Cum poate fi proiectul tău eligibil pentru finanțare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult