- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CNAIR vine cu idei ideale pentru trafic! Se vor construi pasaje supraterane pe centura București, DN 1 și DN 2 A. Licitația a fost lansată

10 Apr, 09:10 • Constantin Cristina
CNAIR intenționează să construiască pasaje supraterane pe Centura București, pe DN 1 și DN 2 A. Finanțarea va fi asigurată din PNRR și presupune o investiție de 3,5 milioane de lei.
CNAIR vine cu idei ideale pentru trafic! Se vor construi pasaje supraterane pe centura București, DN 1 și DN 2 A. Licitația a fost lansată

CNAIR vrea să construiască pasaje subterane la Chiajna pe Centura București, la Strejnic pe DN 1 Centura Ploiești Vest și la Slobozia pe DN 2 A. Se va mai construi un pasaj pe DN 12 la Malnaș Sfântu Gheorghe și Băile Tușnad în județul Covasna, a anunțat economedia.ro.

Citește și: Autostrada Sibiu-Făgăraș, la un alt nivel. CNAIR a scos la licitație contractul pentru lotul 1

CNAIR construiește pasaje supraterane pentru a ușura traficul

Proiectul va fi finanțat cu bani din PNRR, astfel costul investițiilor în infrastructura existentă pentru siguranță rutieră este de 617 milioane de euro, iar suma finanțată din PNRR este de 219 milioane de euro.

Mai exact, din suma de 617 milioane de euro, 447 milioane va fi valoarea pasajelor rutiere de pe DN 1 București – Ploiești – Brașov: „Pasaje denivelate pentru creșterea siguranței rutiere și eliminarea blocajelor din trafic – 20 buc”. Suma de 60 milioane de euro va fi investită pentru pasajele pietonale: „Pasarele și pasaje subterane pietonale – 50 buc + 50 buc” se arată în Strategia Națională de Siguranță Rutieră 2022-2030.

CNAIR
CNAIR

Contractul licitației pentru realizarea celor 4 pasaje de la Chiajna, Strejnic, Slobozia și Malnaș a fost lansat în valoare de 3,5 milioane de lei pentru Studiile de Fezabilitate și Autorizarea lucrărilor de construire.

Pasajul de la Chiajna-Dragomirești

Pasajul de la Chiajna -Dragomirești dintre A 1 și Chitila este situat între două sensuri giratorii, iar pe acest tronson Centura București are cel mai intens trafic cu 27.341 autovehicule/zi, conform recensământului rutier din 2015. Durata realizării Studiului de Fezabilitate este de 4 luni, iar PAC – Proiectul pentru Autorizația de Construire 2 luni.

Pasajul de la Strejnic pe DN 1 Centura Ploiești Vest

Pasajul de la Strejnic pe DN 1 Centura Ploiești Vest va fi construit la intersecția cu DJ 129 Strejnic, acum amenajată cu un sens giratoriu unde se formează cozi foarte mari. Pe DN 1 Centura Ploiești vest recensământul din 2015 arată un trafic de 33.365 autovehicule/zi, iar pe DJ 129 Strejnic 2995 autovehicule/zi. Pentru acest pasaj durata Studiului de Fezabilitate este de 120 de zile.

Pasajul de la Slobozia pe DN 2 A

Pasajul de la Slobozia va fi construit la intersecția DN 2 A Urziceni-Slobozia cu DN 2 C Slobozia -Amara-Buzău, unde vara se formează cozi foarte mari. Se preconizează că deschidea pasajului va avea loc în luna mai.

Pasajul de la Malnaș pe DN 12

Pasajul de la Malnaș va fi construit pe DN 12 (km.26) Brașov-Sfântu Gheorghe-Miercurea Ciuc la trecerea la nivel cu linia de cale ferată M 400 Brașov-Miercurea Ciuc-Baia Mare.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 25 mai.

Alte articole: CNAIR a făcut un nou pas important pentru construirea celor 4 pasaje pe Centura Capitalei, în Prahova, Ialomița și Covasna