- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CNSU a decis! România trimite bunuri din rezervele de la stat pentru salvarea Turciei

08 Feb, 13:18 • Stefan Simion
România va scoate bunuri din rezervele statului pentru a salva Turcia. Hotărârea a venit în urma ședinței susținută de CNSU.
CNSU a decis! România trimite bunuri din rezervele de la stat pentru salvarea Turciei

CNSU a luat o hotărâre importantă! Bunuri din rezervele de stat din România vor fi scoase și oferite în sprijinul Turciei, citează stiripesurse.ro.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență este în alertă. Cutremurele devastatoare din Turcia au condus la moartea a peste 7.200 persoane și 27.400 răniți au fost înregistrați. Peste 8.000 de oameni au fost scoși cu ajutorul echipelor de intervenție de sub ruinile clădirilor, iar lupta pentru salvarea populației continuă.

Bunurile de strictă necesitate vor fi scoase din rezervele de stat pentru a fi utilizate de autoritățile române trimise în zonele afectate. Acestea vor ajunge în Turcia prin intermediul avioanelor militare, alături de personal medical și de un nou grup specializat în căutări, însoțit de echipe canine.

Vezi și: Dezastrul din Turcia ar putea fi repetat oricând și în București! Toni Greblă: „Ar trebui ca și acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate”

România
România

CNSU a decis că MapN se poate implica!

CNSU a decis în ședința desfășurată în această dimineață că Ministerul Apărării Naționale are abilitatea de a se implica în salvarea Turciei. În urma acestei hotărâri, două avioane militare au plecat deja către zonele grav afectate. Încă o aeronavă va fi trimisă în misiune pe parcursul zilei de astăzi.

Echipa care a plecat astăzi din România către Turcia este alcătuită din personal specializat în căutări, doi medici, doi asistenți, patru reprezentanți cu sprijin canin și doi ofițeri de legătură din cadrul DSU. Avioanele militare vor transporta bunurile scoase din rezerva de stat a țării.

România este alături de Turcia!

„Luând în considerare acţiunile autorităţilor române de monitorizare continuă a situaţiei aflate în dinamică în Republica Turcia, puternic afectată de cutremure şi, totodată, în baza comunicării permanente avute cu autorităţile turce, care solicită în continuare asistenţă internaţională prin intermediul mecanismului european de protecţie civilă, mai precis, nevoia de echipe de căutare-salvare, în vederea sprijinirii eforturilor de combatere a efectelor negative ale seismelor, astăzi, 08.02.2023, cu aprobarea preşedintelui României, Klaus Iohannis, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă” este ce a anunțat IGSU.

Citește și: Elevii din România, amenințați de iadul cutremurelor care au devastat Turcia! Jumătate dintre elevii din țara noastră învață în școli cu risc seismic

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult