- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

COD ROȘU de vreme severă la EURO 2024. Meteorologii au dat alerta pentru Germania

18 Jun, 13:31 • Bumbeneci Diana
Alerte de vreme extremă la Euro 2024: Cod roșu de furtuni în Germania, caniculă în alte țări europene.
COD ROȘU de vreme severă la EURO 2024. Meteorologii au dat alerta pentru Germania

Vești proaste pentru iubitorii de fotbal. Vremea se strică în Europa, iar în Germania, acolo unde se desfășoară Campionatul European, meteorologii au emis cod roșu de vijelii.

COD ROȘU de vreme severă la EURO 2024

Potrivit meteorologilor, Europa se va confrunta, astăzi și mâine, cu vreme extremă. Vor fi vijelii în vestul teritoriului, dar și caniculă în sud, est și centru.

În Germania, acolo unde are loc Campionatul European, a fost emisă o alertă cod roșu de vijelii. Totodată, meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de vreme rea în Germania și Franța.

În același timp, în Italia, Grecia, Bosnia, Serbia, Ungaria, Polonia și România va fi caniculă, fiind emise avertizări cod portocaliu de temperaturi mari și disconfort termic accentuat.

Vezi și: ROBOR 18 iunie 2024. Vești noi de la BNR pentru românii cu rate la bancă

Cod portocaliu de caniculă în România

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în țara noastră, mâine, valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Citește și: Schimbare completă pentru românii care au credite Prima Casă/Noua Casă. Ministerul Finanțelor dă vestea cea mare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult