- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Concedieri masive la Poșta Română! Directorul general a făcut anunțul. Angajații mai au loc de muncă până în septembrie

09 Aug, 17:05 • Constantin Cristina
Sute de angajați au fost concediați cu toată împotrivirea Sindicatului din Poșta Română. Aceștia mai au termen până în septembrie.
Concedieri masive la Poșta Română! Directorul general a făcut anunțul. Angajații mai au loc de muncă până în septembrie

Concedieri masive la Poșta Română! Bogdan Ivan a preluat de curând conducerea Ministerului al Cercetării, Inovării și Digitalizării și a fost întâmpinat de bun venit de proteste din partea poștașilor, nemulțumiți de condițiile de muncă, de salarii și de impunerea unei organigrame pe care a numit, au spus angajații din Poșta Română, a transmis stiripesurse.ro.

Citește și: Avertisment fără precedent din partea patronatelor și antreprenorilor. Noile măsuri ale Guvernului vor duce la concedieri masive

Concedieri masive la Poșta Română! Directorul general a făcut anunțul. Angajații mai au loc de muncă până în septembrie

După negocieri cu ambele părți – sindicate și management, ministrul Ivan promitea că va face ordine în Poștă și lucrurile vor intra pe un făgaș normal, în care interesele companiei furnizoare de serviciu poștal universal vor prima.

O perioadă, probabil cât să treacă evenimentul anual al poștașilor, Marșul Factorilor Poștali, în legătură cu care directorul general provizoriu se lăuda că este cel mai mare team building organizat exclusiv pe banii din sponsorizări de la diverși parteneri ai Poștei, restructurarea demarată în urmă cu 2 ani și care nu are avizul Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, care a acuzat în repetate rânduri conducerea de lipsa totală de transparență și a adus și o serie de procese pe capul lui Ștefan, a părut că s-a oprit. Probabil și din cauza temperării impusă de proaspătul ministru.

Poșta Română
Poșta Română

Totul a durat foarte puțin însă, deoarece directorul general s-a apucat de concedieri în masă și a transmis către 501 salariați preavizul, prin care sunt înștiințați că din septembrie li se desființează posturile.

Persoanelor cărora li se desființează posturile li se propun posturi agile, ce urmează a fi înființate, dar despre care surse din companie afirmă că nu își regăsesc echivalentul în COR. În continuare, Valentin Ștefan acționează în Poștă, și sub un ministru PSD, ca în propriul butic, asta în timp ce un furnizor de servicii poștale privat, din Ucraina, își deschide subsidiară după subsidiară în România, acuză cei care contestă procedura și maniera total neprofesionistă și netransparentă și cu iz politic.

Alte articole: Val de concedieri la o mare companie. Până la 3.000 de angajați își vor pierde locul de muncă în acest an