- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cost carburanţi luni 13 noiembrie 2023. Preţurile benzinei şi motorinei sunt în scădere

13 Nov, 09:06 • Cornel Ghimeșan
Veste bună pentru șoferii din România, prețurile benzinei și motorinei au înregistrat o scădere semnificativă la începutul săptămânii, luni, 13 noiembrie 2023. Această evoluție vine în contextul fluctuațiilor cotațiilor internaționale Platts pentru carburanți.
Cost carburanţi luni 13 noiembrie 2023. Preţurile benzinei şi motorinei sunt în scădere

Preţurile benzinei şi motorinei sunt în scădere. Veste bună pentru şoferi. Benzina şi motorina se ieftinesc la început de săptămână.

Cost carburanţi luni 13 noiembrie 2023

În ceea ce privește benzina standard, șoferii pot beneficia acum de cel mai mic preț înregistrat la o stație Petrom din București, strada Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5, unde un litru costă doar 6,65 lei. Prețurile la alte stații variază între 6,66 lei și 6,81 lei. Pentru cei care preferă benzina premium, aceasta este disponibilă la prețuri cuprinse între 7,11 lei și 7,47 lei pe litru.

Șoferii de vehicule diesel vor fi încântați să afle că cel mai avantajos preț pentru motorina standard este de 7,30 lei pe litru, la o stație Socar din București, strada Vasile Lascar, nr. 141A. Alte stații oferă motorină standard la prețuri cuprinse între 7,32 lei și 7,43 lei. Pentru cei care optează pentru motorina premium, prețurile variază între 7,68 lei și 7,97 lei pe litru.

Preţurile pentru întreaga ţară pot fi consultate AICI.

Citeşte şi: Petrom, scădere semnificativă a prețurilor carburanților! Noi prețuri la început de săptămână!

Comparând prețurile actuale cu cele de vineri, observăm o scădere semnificativă. Benzina a înregistrat o reducere de la 6,70 lei la 6,65 lei pe litru, în timp ce motorina a scăzut de la 7,41 lei la 7,30 lei pe litru. Fluctuațiile prețurilor carburanților sunt strâns legate de cotațiile internaționale Platts pentru benzină și motorină. Aceste cotații reflectă dinamica pieței globale a combustibililor și au un impact direct asupra prețurilor la pompă în România. Ajustările prețurilor la pompă se produc în general într-un interval de o săptămână, urmând trendul cotațiilor internaționale. Astfel, șoferii români se pot bucura de prețuri mai avantajoase la carburanți în această săptămână. Este important de menționat că aceste informații sunt specifice datei de 13 noiembrie 2023 și pot suferi modificări ulterioare în funcție de evoluția pieței și a cotațiilor internaționale.

Citeşte şi: Specialiștii au publicat tabelul salariul românilor. Iată care ar trebui să fie salariul unui român în anul 2023

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult