- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Creștere explozivă a sporurilor pentru angajații din instituțiile de stat. Premierul Nicolae Ciucă a semnat

01 Jun, 15:35 • Stefan Simion
După majorarea salariilor din administrația publică, după creșterile veniturilor parlamentarilor și acordarea ajutoarelor de 600 de lei profesorilor, Guvernul Nicolae Ciucă a stabilit să crească și sporurile pentru condițiile vătămătoare ale angajaților din executiv. 
Creștere explozivă a sporurilor pentru angajații din instituțiile de stat. Premierul Nicolae Ciucă a semnat

Pentru personalul contractual din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) vor fi acordate sporuri pentru muncă în condiții periculoase sau vătămătoare, sume cuprinse între 361 și 2.077 lei brut.

De asemenea, și la ANSVSA se dau sporuri pentru condiții de muncă de peste 4.000 de lei brut.

Funcționarii publici și personalul contractual din Aparatul de lucru al Guvernului încasează sporuri pentru condiții de muncă vătămătoare, cuprinse între 433 de lei și 2.417 lei sume brute.

Sporuri imense pentru angajații la stat. Premierul Nicolae Ciucă a semnat

Cel mai mare spor pentru condiții vătămătoare a fost încasat de un director II din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Astfel, pentru funcția publică de director II din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), s-au dat, în martie 2023, pe lângă salariul brut de 13.723, sporuri pentru condiții vătămătoare cuprinse între 1.686 și 2.417 lei.

Un șef de birou gradul II a încasat un spor de condiții vătămătoare în valoare brută de 1.427 de lei.

În martie, un referent IA a primit cel mai mic spor pentru condiții vătămătoare, acordat de către Secretariatul General al Guvernului, anume 433 de lei.

Un consilier juridic debutant a încasat un spor pentru condiții vătămătoare în valoare de 681 de lei, care s-a adăugat la salariul brut de 4.543 de lei.

De același spor și același salariu a beneficiat, în martie, și un referent din Secretariatul General al Guvernului, informează Bugetul.ro.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult