- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cu cât amendează ANRE furnizorii de energie pentru emiterea cu întârizere a facturilor

09 Nov, 19:18 • Cassano Sabrina
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a sancționat drastic furnizorii de energie pentru emiterea cu întârziere a facturilor, se arată într-un comunicat emis astăzi.
Cu cât amendează ANRE furnizorii de energie pentru emiterea cu întârizere a facturilor

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a sancționat drastic furnizorii de energie pentru emiterea cu întârziere a facturilor. Vorbim de o sancțiune de 380.000 de lei. Mai exact, vorbim de Electrica de Furnizare care a fost sancționată cu 120.000,  Hidroelectrica amendată cu  de 70.000 de lei, CEZ Vânzare cu 60.000 de lei, iar E.ON Energie cu 50.000 de lei se arată în comunicat.

Verificările au vizat  modul în care furnizorii și-au îndeplinit obligațiile în perioada 1 aprilie – 30 septembrie.

Mai mulți consumatori s-au plâns de întârzierea facturilor

Consumatorii au subliniat faptul că facturile fie le-au întârziat, fie nu s-au emis în perioada de vară. La rândul lor, furnizorii și-au exprimat și ei nemuțumirile, menționând că întârizerea facturilor se produce din cauza schimbărilor dese de sisteme.

Legislația din domeniu s-a schimbat de 14 ori în ultimul an, prin ordonanțe de urgență, legi modificate în Parlament sau ordine ale ANRE.

Peste un milion de consumatori vor primi în continuare facturi uriașe conform specialiștilor în energie

Cu toate că politicienii ar putea schimba modul de calcul al facturilor la energie, acest lucru nu ar putea ajuta după cum susțin specialiștii în enegie. Potrivit calculelor facute de „Asociației Energia Inteligentă”, o casă de 150 mp, dacă folosește doar energie electrică la iarnă ar trebui să plătească între 2700 de lei și 3.500 de lei pe lună. Acest lucru prepsune practic salariul mediu pe economie.

Citește și: Ciolacu anunță reglementarea a 80% din piața energetică. „Sper să închidem astăzi subiectul energie. Rămân pragurile de 0,68 și 0,8 lei/kWh”

Citește și: Aproape jumătate din companiile din România sunt în pragul falimentului

Tags: